Képzések és események

Minden képzésünkre előzetesen jelentkezni kell kb. 3 héttel a képzés időpontja előtt az esemény leírásában megtalálható online jelentkezési lap kitöltésével. Más eseményeinkre (filmklub, könyvbemutató, társast est stb.) nem szükséges  előzetesen regisztrálni. A programjaink ingyenesek és nem szükséges semmilyen előképzettség a részvételhez.

Érdekel mások hogy érezték magukat a képzéseinken? Olvasd el a résztvevői beszámolókat ide kattintva!

Aktuális programok: 

“Folyton laknátok” - olvasókör és beszélgetés a lakhatási válságról

Március 2. 18:00-20:30

Az esti olvasókör során megpróbáljuk feltárni a hajléktalanság okait és megoldási lehetőségeken gondolkodunk egy tanulságos személyes történet elolvasásán keresztül.

 Részletek és jelentkezés

Beosztásom: gyakornok - online filmklub és beszélgetés

Március 11. 17:30-20:00

A Beosztások: gyakornok azt mutatja be, hogy mi a probléma a fizetetlen gyakornoksággal és a fiatalok hogyan szerveződnek világszerte ez ellen. 

 Részletek és regisztráció

Kommunikáció az érdekvédelemben online képzés

Március 21. 10-13 óra, március 23. 16-19 óra, március 28. 10-13, március 30. 16-19 online

A képzésen megtanulhatod, hogyan kommunikáld hatékonyan csoportod üzenetét különböző médiafelületek és kampányok segítségével - hogy minél többen higgyenek abban, amiben te is!

 Részletek és jelentkezés

Az ír egyenlő házasság története - online filmklub és beszélgetés

Március 25. 17:30-20:00

A dokumentumfilm egy sikeres mozgalom történetét mutatja be. Megismerhetjük az elszánt aktivistákat, akik hatékony alulról szereződő kampányukkal elérték, hogy a 2015-ös népszavazáson elfogadják az ír állampolgárok az azonos neműek jogát a házassághoz és gyerekvállaláshoz.  

 Részletek és regisztráció

Felszabadítás pedagógiája képzés

Április 23-24, Május 7-8,  Június 5-6. 10-18 óra

A 6 napos képzés során részletesen megismerheted és a gyakorlatban is kipróbálhatod a kritikai pedagógiát, ami a rendszerkritikus társadalomelméletet ötvözi az alulról szerveződő mozgalmak módszereivel. Ez az egyenlőségre törekvő pedagógiai filozófia tekintetbe veszi a társadalomban uralkodó alá-fölérendeltségi viszonyokat és igyekszik megváltoztatni azokat.

 Részletek és jelentkezés

Hogyan beszélgessünk jól? - Moderátor képzés

Április 10. (szombat) 10-18

Ezen a képzésen a résztvevők megismerkedhetnek a beszélgetések és találkozók hatékony és demokratikus moderálásához szükséges alapokkal, annak érdekében, hogy a csoportjuk még hatékonyabban tudjon működni.

  Részletek és jelentkezés hamarosan...

Munkahelyi érdekvédelem

Május 15-16. (hétvége) 10-18 óra

A munkahelyen számtalan igazságtalanság éri az dolgozókat, ezért nagyon fontos, hogy ezeket felismerjük és megtanuljuk, hogyan tudunk hatékonyan fellépni a közösség érdekeiért.

  Részletek és jelentkezés hamarosan...

Szerveződj! játékvezető képzés

Május 28. (péntek) 16-20 óra

Tanuld meg vezetni a Közélet Iskolája saját társasjátékát! A Szerveződj! társas az érdekvédelem és aktivizmus módszereivel ismerteti meg a résztvevőket játékos módon

  Részletek és jelentkezés hamarosan...

Polgári engedetlenség

Május 29-30. (hétvége) 10-18 óra

Megtudhatod, hogyan lehet erőszakmentes módon alkalmazni a polgári engedetlenséget az érdekvédelem eszközeként egy kampány során.

 Részletek és jelentkezés hamarosan...

Hogyan legyél kampányfőnök?

Július 10-11. (hétvége) 10-18 óra

Ezen a képzésen arról tanulhatsz, hogy miként kell egy sikeres és erős alulról szerveződő kampányt koordinálni civil csoportként.

 Részletek és jelentkezés hamarosan...

______________________________________________________________________________________________

Ha most nem tudsz részt venni egy képzésen, de legközelebb nem akarsz lemaradni róla, akkor ide kattintva iratkozz fel a hírlevelünkre!

Ide kattintva olvasd el a résztvevői beszámolókat korábbi képzésekről!

Ha szeretnéd, hogy minél több hátrányos helyzetű ember vehessen részt a képzéseinken, támogasd munkánkat! Ajánld fel nekünk adód 1%-át a Közélet Iskolájának, hogy még több emberhez eljuthassunk és közösen építhessünk a demokráciát Magyarországon.

Adószámunk: 18626654-1-41 Köszönjük!