Aktuális / érdekérvényesítés

„Tágult a világképem” – élménybeszámoló az érdekvédelem képzésről

A Közélet Iskolája egyik, az „Állj ki magadért és másokért!” elnevezésű ingyenes képzését én is elvégeztem.  Ennek apropóján, szeretném bemutatni  az Auróra Közösségi Ház (VIII. ker.,  Auróra u. 11.  ) tágas helyiségében megtartott kétnapos kurzus - belső élményanyagán alapuló - tapasztalatát, tudását, ismeretszerzését, hiányérzését is magába foglaló szöveges anyagomat, amelyre felkérést kaptam. Ezen kérésnek örömmel tettem eleget, hiszen – mindazonáltal, hogy ritkán írok élménybeszámolót, visszaemlékezés formájában – érdekes kihívásnak éreztem elvállalni ezt a feladatot.

Állj ki magadért és másokért! - érdekvédelem képzés

IMG_8012
from közéletiskolája on Flickr

Szeretnéd, hogy méltó körülmények között dolgozhass? Zöldebb településen akarsz élni? Beleszólnál a helyi ügyekbe, de a döntéshozókat nem érdekli a véleményed?

Ha egy csoportot hátrány ér vagy jobb életkörülményeket szeretne magának, akkor erre fel kell hívni a döntéshozók figyelmét és nyomást kell gyakorolni a változás érdekében. Ezen a gyakorlati képzésen a résztvevők megismerkedhetnek a közösségi érdekvédelem módszereivel és eszközeivel, és az érdekvédelmi kampányok szervezésének alapjaival. A képzés során interaktív módszereket használunk és konkrét, való életből vett példákkal dolgozunk.

Mikor? 2021. szeptember 11-12. (szombat-vasárnap) 10-18 óra

Hol? Auróra közösségi ház (Budapest 1084 Auróra utca 11.)

Ha szeretnél részt venni, töltsd az oldal alján is megtalálható jelentkezési lapot 2021. augusztus 29-ig:  https://forms.gle/jCvYMytTGDCXReNu7

Érdekvédelem és bázisépítés - Szegedi Dezső beszámolója

Unknown title
on youtube

Erre a képzésünkre elsősorban olyan hátrányos helyzetű emberek érdekvédelmével  foglalkozó szervezetek és önszerveződő közösségek tagjait vártuk, akik szeretnék fejleszteni a szervezetük/közösségük érdekérvényesítő képességét és megtanulni, hogyan tudnak széles tömegbázist építeni a mozgalmuk számára.

A képzésen átbeszéltük a nyomásgyakorlás és érdekvédelem technikáit és lépéseit, a döntéshozókkal való találkozás elméletét és gyakorlatát, a tagok toborzásának és a tömegbázis építésének jelentőségét és módszereit és a nyilvánosság, valamint a média használatának technikáit.

A képzést 2018. október 27-28-án tartotta Kiss Anna és Udvarhelyi Tessza az Auróra közösségi házban.

Bázisépítés és érdekvédelem - képzés a Közélet Iskolájában

 

A Közélet Iskolája egy közösségi oktató- és kutatóközpont, amely a kirekesztett csoportok aktív társadalmi részvételét támogatja.

Erre a képzésünkre elsősorban olyan hátrányos helyzetű emberek érdekvédelmével  foglalkozó szervezetek és önszerveződő közösségek tagjait várjuk, akik:
•    szeretnék fejleszteni a szervezetük/közösségük érdekérvényesítő képességét és
•    megtanulni, hogyan tudnak széles tömegbázist építeni a mozgalmuk számára.

A képzés tervezett témái:
•    a nyomásgyakorlás és érdekvédelem technikái
•    az aktivizmus módszerei
•    találkozás a hatalommal
•    tagok toborzása és tömegbázis-építés
•    a média használata

Mikor? 2018. október 27-28. (szombat-vasárnap), 10.00-18.00 óráig
Hol? Auróra Közösségi központ (Budapest, VIII. kerület, Auróra utca 11.)

A képzést Kiss Anna és Udvarhelyi Tessza tartják.

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 20.000 Ft/fő részvételi díjat, akkor hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek!

A képzés idejére kávét, teát, rágcsálnivalót és ebédet biztosítunk.

Minden résztvevő utazási költségét megtérítjük (Budapestre és a Budapesten belüli tömegközlekedésre is), aki ezt az igényét előre jelzi. Minden esetben a legolcsóbb utazási formát tudjuk csak támogatni. Ha valamelyik résztvevőnek olcsóbb szállást foglalni, mint utazást fizetni, azt is térítjük.

Jelentkezés az itt elérhető jelentkezési lap kitöltésével. Ha nem tudod kitölteni az űrlapot, hívj minket telefonon vagy írj emailt!

Jelentkezési határidő: 2018. október 14. (vasárnap)

További információ: Udvarhelyi Tessza (06 20 381 8996), kozeletiskolaja@gmail.com

Fotó: Várady István

 

A civilséget tanulni kell - a TASZ-szal együtt tartottunk képzéseket fogyatékos érdekvédőknek

 

Kiss Csaba: A civilséget tanulni kell

Az elmúlt hónapokban az Önállóan Lakni, Közösségben élni csoport Több tagja részt vett egy TASZ képzés sorozaton. Nagyon  inspiratív volt, majd egy tucat szervezettel együtt gondolkozni, tanulni, és ezáltal mélyebb ismeretre jutni a magunk területén. Tanulni kell a civil életet. Szerintem,  a mi nemzedékünk egyik dolga, hogy elhintse annak a kultúráját, hogy hogyan lehet hatékonyan, egymást tiszteletben tartva érvényesíteni, a jogos érdekeinket.

Minden szervezetnek kell lennie egy missziójának, amelyben néhány mondatban megfogalmazza elsősorban magának, de a külvilágnak is, hogy miért dolgozik, milyen világban szeretne élni. Ez azért is fontos, mert ha van egy krízishelyzet, akkor ez a néhány mondat segíthet túllendülni a mélyponton.

Megtanuljuk, hogy mennyire fontos egy szervezet életében, hogy legyen neki hosszú távú stratégiája. Ez egy élő “iránytű” egy szervezet életében, amely segít tartani az irányt,  és segít meghatározni a részcélokat. Egy keretet ad, amely meghatározza a munkát,kampányokat, ezen belül az akciókat. Segít beosztani a rendelkezésre álló erőforrásokat, és rávilágít azokra a hiányokra, amelyek gátolják a célok elérését.

A kommunikációs stratégia is lényeges szempont egy szervezet mindennapjaiban, hiszen ez az az eszköz, amivel közölni tudja a céljait, és láttatni tudja a különböző tevékenységeit. Nem elég keményen dolgozni a célért, de éppen a célérdekében láttatni kell a szerzet tevékenységét. Szerencsés, ha erre is van egy egységes, de több arcú terv.

Megismerkedtünk a hagyma szerkezettel.  Ahogy a hagyma több rétegből épül fel, úgy egy egészséges szervezeten belül is megfigyelhető ez a felépítés. Minden rétegnek fontos szerepe, és feladata van. A rétegek között átjárhatóságot kell biztosítani.

Ezzel szorosan összefügg a bázis építés. Fontos, hogy egy szervezetben ne csak a “kemény mag”  legyen jelen, hanem legyenek tagok is, akik ugyan kevesebb munkát visznek a vállukon, mint a “kemény mag”, de sok részfeladatot el tudnak végezni, és idővel lehet, hogy ebből a
rétegből kerül ki az új vezetőség, ha már hátrébb szeretnének vonulni a régiek. A szimpatizánsok rétegét is érdemes dagasztani. Tipikusan ők azok, akik tevékenyen nem vesznek rész a szerzet működésében, de például egy nagyobb rendezvény, vagy megmozdulás alkalmával őket lehet a legkönnyebben mozgósítani.

A sok értékes tudás ellenére, amit kaptunk ezen a képzés sorozaton, nekem az adta a legtöbb energiát, hogy tapasztaltam,hogy nem vagyunk egyedül a pályán. Annak ellenére, hogy más-más témában dolgozunk, mégis számos tekintetben hasonló kihívásokkal állunk szemben. Így
egymást támogatva tudunk tanulni egymástól. Nagyon fontosnak tartom ezeket az egymásra találásokat, mert így egyszer el fogjuk sajátítani a összefogás kultúráját, anélkül hogy elveszítenénk saját identitásunkat.

----------------

Fény az alagút végén

Mit is írhatnék egy olyan képzésről, ami a fényt jelentette az alagút végén?

A szó kevés...ahhoz látni kellett a jelenlévők arcát, eleinte suta, majd felszabadult mozdulatait, gondterhelt vonások mosollyá válását. A különböző hátterű,mélyen mégis ugyanolyan emberek csapattá, egységgé,szinte családdá formálódását. A kezdeti kilátástalanság-érzet akaratba fordulását, az információk muníciójával a koncepció megszületését.

Mindezeken túl a legfontosabbat adta nekünk a számos alkalom: a reményt. Hogy igenis érdemes a szembeszélbe fordítani az arcunkat, nem hallgatni, nem félrenézni, nem meghunyászkodni. A trénereknek, előadóknak, akik ezen az úton fogták a kezünket, sosem lehetünk elég hálásak.

Az ő létük, fellépésük a példa, hogy lehet másképp. Hogy elérünk egyszer a 21.századba, és ezért nem kell párszáz kilométerrel nyugatabbra költöznünk, hogy ember lehet az ember, legyen az autista, mozgáskorlátozott vagy bármi más.

-------------------

Élő Fruzsina: Mindenféle ablakokat tártak ki nekem a világra

Noha sosem voltam érdekvédő és aktivista, mindig mozgatott, hogy úgy járjak keljek a világban és olyan dolgokat csináljak, amitől jobb lesz azoknak is, akiknek egyébként részint egyéb, részint különböző okokból amúgy nehezebb a mindennapi lét. Hittem, hiszek abban, hogy ha mindenki hozzáteszi, napi, heti, havi szinten a maga segítségét a világhoz, ha mindenki legalább egy kicsit túl lát a maga ügyes bajos dolgain akkor ez egy jobb hely lesz. Ilyen kedves naív módon. Valamint kötelességemnek is érzem, hogyha már ilyen szerencsés helyre és a többség által elfogadható színűre születtem, akkor ezzel a privilégiumommal élve, segítsek olyan ügyeket, amelyeknek erre szüksége van.

Aztán született egy olyan kisfiam, aki teljesen kilóg a sorból, így az utam az úgynevezett fogyatékosügy felé vette az irányt. És továbbra is híve abban, hogy a jó példa, a közösségépítés, a magunk részének hozzátétele a tuti út, ebbe vetettem bele magam egyesületestül.

Node. Aztán jelentkeztünk a TASZ fogyatékosügyi érdekérvényesítési képzésére, és ott mindenféle ablakokat tártak ki nekem a világra.

Az összes lelkesedésem és tenniakarásom mederbe lett terelve, rendszerbe lett ágyazva. Hatalmas segítséget kaptunk abban, hogy lássuk, hogy honnan hová tartunk, miben vagyunk erősek, miben vannak hiányosságaink, és hogy azt hogyan pótolhatjuk. Hogy mik az útvesztők, és az örök ballépések, és ezzel szemben, mi a célravezető. Hogy az mind nagyon csodálatos, hogy az ember igyekszik az állam helyett biztosítani magának és néhány másik embernek játszóteret, iskolát, inklúziót, közösséget, de valójában ez inkább gondolatébresztő és inspiráló, minthogy alapos változást hozó. És hogy olyan égető gondok vannak, ahol muszáj nyomást gyakorolni a döntéshozókra.

Szuper, ha van közösség, és terjed a be- és az elfogadás, de ettől még nem lesz magasabb az ápolási díj, nem lesz támogatott a lakhatás a fogyatékkal élő embereknek, nem lesz iskola se a súlyosan halmozott gyerekeknek, és nem lesz inklúzió az oktatásban meg máshol se nagyon, ahhoz valakinek nyomulnia is kell, és kopogtatni döntéshozó emberek ajtóin, és ha nem nyílnak azok az ajtók, akkor embereket kell az utcára vinnie, akik addig és annyian vannak ott, amíg változás nem lesz. És most azt tanultam, hogy ezt nem nagyon lehet megúszni.

Persze lehet azt a szeletet vállalni ebből a témából, ami testhez áll, ami szintén baromi fontos, mert nekem és a velem tartóknak most kell, hogy jobb legyen, de ha térben és időben is terjeszteni akarjuk a jót, akkor támogató törvények és pénz kell az ügyeknek. Igen, ez manapság fokozottan nehéz, ezért kell egymás mellé állnunk, nekünk, akik részt vettünk ebben a folyamatban, ahol diribről-darabra megismerkedtünk az érdekérvényesítés építőköveivel. Valaki kitartó és utánanéz, és bemegy, és elmondja és harcol, valaki kreatívan közelíti meg a témát,  szimpatizánsokat mozgósít, eseményt szervez, közösséget épít, valaki iskolát alapít, valaki oktatási törvényekért harcol, és ha ezek a szereplők összefognak és mindenüket összeadva törnek előre egy-egy ügyért, akkor talán, esetleg leesik  a tantusz, hogy a fogyatékosügy közügy, és lesznek átfogó megoldások, nem csak gerillaharcosok gerillaprojektjei fognak a beton réseiben virágozni.

Elképesztően fontos munkát végez a TASZ. Biztosítja, hogy senki ne maradjon magára hagyva a rendszerrel szemben, jogvédelmet nyújt, oktat, támogat.  És bárki kerülhet olyan helyzetbe, hogy leesik a lóról. A saját bőrömön tapasztaltam, hogy a magunk helyzetének elfogadásásban és abban, hogy minket mennyire fogad el a világ, mekkora szerepet játszik az, hogy én abban nőttem fel, hogy senkit nem rekesztünk ki, és igyekszünk segíteni azon, akinek nehezebb. Mindeki kerülhet nehéz helyzetbe. Jól jön ilyenkor az az ősbizalom, hogy engem is el fognak fogadni, meg fognak védeni, rám is figyelni fognak, mert ilyen elfogadó világban élünk ahol ez természetes. De ezért közösen kell dolgoznunk.

Rengeteget tanultam a TASZ-os és Közélet Iskolájás képzőktől és mentoroktól, szuper szakemberek, szuper emberek. Hihetetlen inspirálóak voltak a többi résztvevők, emberileg és szakmailag is. Köszönöm, hogy tőletek tanulhattam, használom máris. 

Fotó: TASZ

Képzéseket tartottunk menekülteknek

 

2017 során kétféle képzést is tartottunk a Közép-európai Egyetem menekült-oktatási programjában, az OLIve-ban. Az OLIve Up prgramban olyan menekültek és menedékkérők vesznek részt, akik szeretnének egyetemi szinten továbbtanulni, de ehhez még szükségük van az angoltudásuk fejlesztésére és mentorálásra abból a tárgyból, amit később tanulni szeretnének.

A program szerves részét képezi egy érdekvédelmi modul, ami a szervezők elkötelezettségét tükrözi a mellett az elgondolás mellett, hogy az elméleti tudás önmagában nem elégséges a teljes állampolgári léthez, ennek mindig ki kell egészülnie a társadalmi-politikai részvételről és az érdekképvisleletről szóló gyakorlati ismeretekkel.

Ennek szellemében a 2017-2018-as tanév három szemeszterében a Menedék Egyesülettel közösen összesen 12 műhelyfoglalkozást tartunk az OLIve UP program diákjainak. A képzés során bevonó, interaktív pedagógiai módszerekkel, a diákok saját tapasztalataira építve tanulunk a politikai részvétel különböző (valódi és ál) formáiról, a hatalmi viszonyok feltérképezéséről, a társadalmi mozgalmakról és sikerességük kulcsáról, az állampolgári újságírásról, a részvételi és közösségi akciókutatás módszertanáról és az értelmiségi szereppel járó felelősségről. A tanév során a diákok saját egyéni, illetve csoportos érdekvédelmi projektjeiket is meg fogják tervezni és valósítani.

Emellett a Közélet Iskolája munkatársa, Dósa Mariann Társadalompolitika tantárgyból tart egyéni órákat a tanév során egy afganisztáni menekült diáknak, aki ezen a területen szeretne majd továbbtanulni a felkészítő év után.   

Nagyon örülünk, hogy részt vehetünk ebben a programban és reméljük, hogy az együttműködésünk hosszú távú lesz az OLIve-val.  

 

Érdekérvényesítés és bázisépítés képzés a Közélet Iskolájában

 

A Közélet Iskolája egy közösségi oktató- és kutatóközpont, amely a kirekesztett csoportok aktív társadalmi részvételét támogatja. Erre a képzésünkre elsősorban érdekvédelmi szervezetek és önszerveződő közösségek hátrányos helyzetű tagjait várjuk, akik szeretnék fejleszteni a szervezetük/közösségük érdekérvényesítő képességét és szeretnék megtanulni, hogyan tudnak széles tömegbázist építeni a mozgalmuk számára.

A képzés tervezett témái:
•    a nyomásgyakorlás és érdekvédelem technikái
•    az aktivizmus módszerei
•    találkozás a hatalommal
•    tagok toborzása és tömegbázis-építés
•    a média használata

Mikor? 2017. október 21-22. (szombat-vasárnap), 10.00-18.00 óráig
Hol? Auróra Közösségi központ (Budapest, VIII. kerület, Auróra utca 11.)

A képzést Balog Gyula és Udvarhelyi Tessza tartják.

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 20.000 Ft/fő részvételi díjat, akkor hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek!

A képzés idejére kávét, teát, rágcsálnivalót és ebédet biztosítunk.

Minden résztvevő utazási költségét megtérítjük (Budapestre és a Budapesten belüli tömegközlekedésre is), aki ezt az igényét előre jelzi. Minden esetben a legolcsóbb utazási formát tudjuk csak támogatni. Ha valamelyik résztvevőnek olcsóbb szállást foglalni, mint utazást fizetni, azt is térítjük.

Jelentkezés az itt elérhető jelentkezési lap kitöltésével. Ha nem tudod kitölteni az űrlapot, hívj minket telefonon vagy írj emailt! Jelentkezési határidő: 2017. október 15. (vasárnap)

További információ: Udvarhelyi Tessza (06 20 381 8996), kozeletiskolaja@gmail.com

Fotó: Várady István

Támogasd a Közélet Iskoláját, hogy a képzéseinken minél több ember vehessen részt ingyenesen!

Ki mit tud a helyi ügyekről? Közérdekű adatok használata az érdekvédelemben

 

A Közélet Iskolája egy közösségi oktató- és kutatóközpont, amely a kirekesztett csoportok aktív társadalmi részvételét támogatja.

Erre a képzésünkre elsősorban a hátrányos helyzetű emberek érdekeit védő szervezetek, önszerveződő közösségek és társadalmi mozgalmak képviselőit várjuk, akik szeretnének gyakorlatot szerezni abban, hogyan lehet internetes eszközök segítségével közérdekű adatokat gyűjteni és ezeket az adatokat hogyan tudják felhasználni érdekvédelmi munkájuk során.  

A 2x1 napos képzés témái:

•    Közérdekű adatigénylés: mi az a közérdekű adat, milyen módon lehet igényelni, kitől;
•    Mi az a KiMitTud?;
•    Az adatigénylés jogi háttere;
•    Tényleges adatigénylések megfogalmazása és ezek kiértékelése;
•    A beérkezett adatok alapján nyilvános kommunikáció és nyomásgyakorlás megtervezése.

Mikor? 2017. április 22. (szombat) 10.00-18.00 és május 20. (szombat) 10.00-18.00
Hol? LogMeIn iroda (Budapest, Paulay Ede utca 12.)

A részvétel ingyenes. A képzés idejére kávét, teát, rágcsálnivalót és ebédet biztosítunk.
A képzés megtartásához számítógépet tudunk biztosítani. Minden résztvevő utazási költségét megtérítjük (Budapestre és a Budapesten belüli tömegközlekedésre is), de kérjük, hogy előre jelezd, ha erre igényt tartasz! Minden esetben a legolcsóbb utazási formát tudjuk csak támogatni. A képzés idejére játszóházat is tudunk biztosítani a résztvevők gyerekeinek, ha erre igényt tartanál, jelezd nekünk előre!

Jelentkezés a honlapon elérhető űrlapon >>>

Jelentkezési határidő: 2017. április 12. szerda éjfél

A képzést az atlatszo.hu független oknyomozó újságíróközpont újságírói és jogászai tartják. Az atlatszo.hu független oknyomozó újságíróközpont egyik kitűzött célja a korrupció elleni küzdelem, amelyhez elengedhetetlen a közpénzek nyomonkövethetősége. 2012-ben hoztuk létre a KiMitTud online felületet, egy magánemberek által könnyen használható eszközt, amellyel közérdekű adat kiadása iránti igényt lehet benyújtani költségvetési szervekhez, állami ügynökségekhez és állami tulajdonban álló cégekhez.

További információ: 06 30 400 3993 (Vitrai Edit), kozeletiskolaja@gmail.com

Fotó: Várady István

Training on advocacy and base building – report by a participant

 

„Advocacy and base building” – this was the training that was most interesting to me when I was encouraged to apply to the School of Public Life. I had become interested in community organizing and many other things such as the operation and function of nonprofit organizations, the advocacy work of civil activists, the engagement of those who are open to support good causes, and many other things that I have been already doing, but I could not always explain in professional terms what I am actually doing. So it was time to find a place where I can get some help with this!

When I was approaching Gólya Presszó in the 8th district in the morning, the landscape did not seem like Rózsadomb, to say the least. The whole place appeared too alternative to me at first sight: building operations, noise and mud. Gólya was furnished with the junked stuff of underground pubs.

Then we started the course. We had two trainers: Tessza, who I had already heard to speak at a another event, and Gyula Balog. I am not sure if I have to say, but it was not something I was used to. After four universities and countless trainings, what am I going to learn from a homeless man? I was waiting curiously, and it was good that I did. I was worth it!

We immediately started with climbing the six steps of advocacy, and by the time we got to the top, my insight into the trainers, the other participants and the venue became totally different. The place, which had been dreary before, became homely and functional. The quality of a training does not depend on the venue, but on the people and what the people are doing and saying. This is true to such an extent that the place was also changed by these people, as I could experience it that weekend.

We closed the session on advocacy with a map of power analysis, and we addressed the different possibilities of communication with those in power. The trainers could actually tell me new things after so many other trainings on communication I had attended before, because the way they presented negotiations with those in power had some special features which are not taught at management schools. The sharing of concrete stories, examples and experiences seemed even more important than the theoretical background.

On the second day, I was welcomed by the homely and friendly Gólya where we had a very nice lunch again. Fruit, cookies and tea were provided during the whole day. As an introduction, we dealt with the different types of civil movements and the classical onion-model of grassroots organizations. The big AHA experience for me was the different ways in which nonprofit organizations are able to grow and increase their base. The concrete example of The City is for All served as a perfect model of networking and for the creation of satellite organizations.

Finally, we turned to the external and internal communications of our own organizations. We gave a radio interview and designed and presented a campaign. We did and could not stop and it was incredible that the two days were over, and the training came to an end.

I have already participated in many trainings, including a lot of good ones, and I can say that what has been created by Tessza, Gyula and the participants was of an exceptional quality. I would emphasize only one aspect, which describes the atmosphere and the working method really well: while in other trainings people usually feel a kind of pressure to do or not to do something, to say something or not to say something, here I never had such a feeling. Everyone participated in the things as much as they wanted, but everyone had an equal opportunity to take part and express his or her opinion. This was real democracy in practice.

Ildikó Bárányi

Média az érdekképviseletben - képzés a Közélet Iskolájában

DSC05913.JPG
on lh6.googleusercontent.com

A Közélet Iskolája egy közösségi oktató- és kutatóközpont, amely a kirekesztett csoportok aktív társadalmi részvételét támogatja.

Erre a képzésünkre elsősorban olyan résztvevőket várunk, akik hátrányos helyzetű emberek érdekvédelmével vagy megszervezésével foglalkoznak érintettként vagy szakemberként és szeretnék fejleszteni a szervezetük/közösségük közösségi médiafelületeit és sajtómegjelenéseit és megtanulni a szervezetek és ügyek hatásos kommunikációját.

A képzés tervezett témái:

* közösségi média használata

* főáramú sajtó használata

* sajtókampányok felépítése

* nyilatkozás a sajtóban

Mikor? 2017. március 11-12. (szombat-vasárnap) és március 25. (szombat), 10-18 óráig

Hol? Auróra közösségi központ (Budapest, 8. kerület, Auróra utca 11.)

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 25.000 Ft/fő részvételi díjat, akkor hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek!

A képzés három napjára kávét, teát, rágcsálnivalót és ebédet biztosítunk.

Minden résztvevő utazási költségét megtérítjük (Budapestre és a Budapesten belüli tömegközlekedésre is), aki ezt az igényét előre jelzi. Minden esetben a legolcsóbb utazási formát tudjuk csak támogatni. Ha valamelyik résztvevőnek olcsóbb szállást foglalni, mint utazást fizetni, azt is térítjük.

Jelentkezni a Közélet Iskolája honlapján található jelentkezési lap kitöltésével. Jelentkezési határidő: 2017. február 20.

További tájékoztatás: Udvarhelyi Tessza (06 20 381 8996), kozeletiskolaja@gmail.com

Ha szeretnéd, hogy minél több hátrányos helyzetű ember vehessen részt a képzéseinken, támogasd munkánkat!

Older Oldest