Aktuális / Szülinap

Ilyen volt a Kritikai Pedagógia Fesztivál és szülinap!

Szeptember 17-én tartotta meg a Közélet Iskolája a Kritikai Pedagógia Fesztivált, amelyen egyszerre ünnepelték a szervezet 7. születésnapját, és Paulo Freire (a kritikai pedagógia egyik atyja) születésének 100. évfordulóját. A délutáni-esti program során négy alkalomhoz illő témájú műhelyfoglalkozáson vehettek részt a vendégek, miközben 6 szervezet várta standdal, információkkal, játékkal azokat, akik nem csatlakoztak egyik foglalkozáshoz sem. Itt volt az Utcáról Lakásba Egyesület, A Város Mindenkié csoport, az Önállóan lakni - közösségben élni csoport, a Deviszont, a Fordulat és persze a Közélet Iskolája. Röviden a műhelyfoglalkozásokról:

Kritikai Pedagógia Fesztivál és Közélet Iskolája Szülinap

Tarts velünk a Kritikai Pedagógia Fesztiválon, hogy megünnepeljük a Közélet Iskolája 7. születésnapját! Szintén szeptemberre esik Paulo Freire, a kritikai pedagógia atyjának 100. születésnapja is, ezért ezt a témát helyeztük az esemény fókuszába.

Az interaktív workshopokon a kritikai pedagógia sokféle megjelenési és felhasználási lehetőségéből igyekszünk ízelítőt adni. Eközben több társadalmi egyenlőségért küzdő szervezet munkáját is megismerheted a standoknál, ahol minijátékokkal is várunk. A workshopok után közös tortázással, majd egy koncerttel zárjuk a napot.

Szülinap és választási kisokos bemutató

Szeptember 4.
Auróra Közösségi ház
17:00- 18:45 "Civilek" az önkormányzatokban - elefánt a porcelánboltban? kisokos bemutató és kerekasztal beszélgetés a Közélet Iskolájában
Bemutatjuk a Választás mindenkié című kisokosunk második, frissített kiadását, amelyben a Mártát Magdolnának! kampány tapasztalatait kiegészítettük a győztes Pikót polgármesternek! kampány tapasztalataival is a C8 - Civilek Józsefvárosért szervezettel együttműködésben.
 A kisokos a helyszínen ingyen elvihető lesz, de minden adománynak nagyon örülünk, amivel a Közélet Iskolája munkáját támogatod. 
Udvarhelyi Tessza, a józsefvárosi Pikó kampány kampányfőnöke és a Közélet Iskolája társalapítója vezeti a választási kisokoshoz kapcsolódó kerekasztal-beszélgetést. Olyan vendégek vesznek részt a beszélgetésen, akik közel egy évvel ezelőtt jutottak be a települési önkormányzatokba vagy aktivistaként dolgoznak ellenzéki önkormányzatokkal. Közös bennük, hogy mindannyian civil szervezetek képviselőjeként kezdtek el foglalkozni a politikával és szeretnék megváltoztatni a közösségek és a hatalom viszonyát. Velük értékeljük az elmúlt hónapokat, beszélünk a sikerekről, a nehézségekről és a fejlődés lehetőségeiről és szó lesz arról is, hogy mit tanultunk eddig és hogyan látjuk a magyar demokrácia jövőjét.
 18:45-19:00 Torta és koccintás
Köszöntsük fel együtt a Közélet Iskoláját 6. szülinapja alkalmából. Légy a vendégünk egy szelet tortára és egy pohár pezsgőre!
 19:00-20:00 Szerveződj! társasjátékozás
Próbáld ki a Közélet Iskolája társasjátékát érdekvédelemről, kampányszervezésről és társadalmi igazságosságról!
 20:00 Varsányi szirének koncert - népszerű popszámokat feldolgozó lánykórus
 Ne felejts el készpénzt hozni, hiszen helyszínen támogathatod a Közélet Iskoláját támogatói italok és ajándékok vásárlásával!

Közélet Iskolája szülinap – Könyvbemutató és Buli

szülinap 2 copy
from közéletiskolája on Flickr

5 éves a Közélet Iskolája! Tarts velünk egy rendhagyó ünneplésre és tanévnyitóra. Délután a Részvételi Akciókutatás kötetünk bemutatójával és egy fotó kiállítással várunk, este pedig egy adománygyűjtő bulival és koncerttel folytatjuk. Az esemény alatt lehetőséged lesz megismerni a munkánkat, csapatunkat és támogatni a Közélet Iskoláját.

Itt a helyed, ha...

- fontosnak tartod a munkánkat

- részt vettél már képzésünkön

- találkoznál más társadalmilag elkötelezett emberekkel

- érdekel a részvételi akciókutatás

- elbúcsúztatnád a nyarat egy jó bulival

Mikor? 2019. szeptember 6. péntek

Hol? Auróra közösségi ház (Budapest 1084 Auróra utca 11.)

18:00 Könyvbemutató és kerekasztal beszélgetés

Auróra nagyterem

Mi az a részvételi akciókutatás? Lehetséges-e lebontani a kutató és kutatott közötti hierarchiát? Hogyan függ össze a kutatás és az aktivizmus? Mit jelent az a gyakorlatban, hogy a tudás hatalom? Hogyan válhatnak olyan emberek kutatóvá, akik sosem jártak egyetemre? A Közélet Iskolája legújabb kötete ezekre a kérdésekre keresi a választ elméleti írások és esettanulmányok segítségével Magyarországról és külföldről. A könyv egyszerre szól aktivistáknak, érdekvédőknek, közösségszervezőknek, közösségfejlesztőknek, civil szervezetek munkatársainak, kutatóknak és mindazoknak, akik meg akarják változtatni a társadalmat, amiben élünk.

A kerekasztal beszélgetés résztvevői:

► Csillag Sára: A BGE tanszék vezetője. Kutatási területei az emberi erőforrás menedzsment és etika, társadalmi felelősségvállalás és oktatása és a megváltozott munkaképességűek munkaerőpiaci integrációja. A vállalati felelősségvállalással és a fogyatékos emberek foglalkoztatásával kapcsolatban végzett akciókutatást
► Hruskó Erika: Az Önállóan lakni - közösségben élni csoport egyik tagja, amellyel a Közélet Iskolája közösen végezett részvételi akciókutatást a fogyatékos emberek önálló lakhatásáról.
► Kóczé Angéla: A CEU Roma programjának vezetője. Az Egymás szemébe nézve - Az elmúlt fél évszázad roma politikai törekvései című kötet egyik szerzője, ami a részvételi akciókutatás szellemiségében született.
► Oblath Márton - szociológus és a Sajátszínház egyik alapítója, ami egy hátrányos helyzetű település lakóival dolgozó alkotócsoport. A résztvevők a művészet és a társadalomtudomány eszközeinek segítségével tudatosíthatják a helyzetüket a változás érdekében.

Könyvbemutató facebook esemény: https://www.facebook.com/events/804811566580277/

20:00 Koncert és buli

Auróra pince

Fellépők:

- Varsányi szirének - népszerű popszámokat feldolgozó lánykórus

- Bárdits Vicus (Aires Altos) - terapeutikus melodráma gitárral és énekkel

- DJ Elfojtott Agresszió és DJ Jogosultságtudat, akik a patriarchátus-pusztító sikoltó női vokálokat biztosítják 

További fellépők és részletek hamarosan!

Szülinapi facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2384096785249685/