Velünk beszélj, ne rólunk!

A Velünk beszélj, ne rólunk! Hátrányokkal induló aktivisták beszélnek életükről és munkájukról című könyv célja, hogy olyan embereket mutasson be, akik annak ellenére – vagy éppen azért –, hogy megtapasztalták az elnyomást és kirekesztettséget, közéleti, aktivista vagy érdekvédő szerepet vállaltak és vállalnak.

A könyv inspirációként kíván szolgálni azok számára, akik nehéz körülmények között élnek vagy valamilyen hátrányt szenvednek a magyar társadalomban, és modellt kíván mutatni arra, hogy hogyan képesek a legnehezebb körülmények között élő emberek is teljes jogú, másokért aktívan cselekvő állampolgárként élni. Mindenkiben ott szunnyad az érdekvédő, csak merni kell előcsalogatni magunkból!

A kötet azoknak is szól, akik bár maguk nem tapasztaltak meg elnyomást vagy kirekesztettséget, és akár még részt is vesznek a közéletben, nehezen tudják elképzelni, hogy hátrányos helyzetű emberek közösségi vezetőkké váljanak.

A kötetben tizenöt portré olvasható olyan aktivistákról és érdekvédőkről, akik saját hátrányaikból kovácsoltak erőt. Ők mind egy igazságosabb társadalomért dolgoznak, és azért, hogy a hozzájuk hasonló emberek helyzete javuljon.

Hogyan vásárolhatsz könyvet?

- Írj nekünk emailt: kozeletiskolaja@gmail.com

- Gyere el és vásárolj személyesen minden kedden 10 és 15 óra között az Aurórában (Budapest, VIII. ker. Auróra utca 11.)

- Gyere el a Közélet Iskolája egyik eseményére vagy képzésére és vedd meg ott a példányodat!

Ha a könyvet tőlünk vásárolod, a Közélet Iskolája munkáját támogatod! Írj emailt: kozeletiskolaja@gmail.com vagy telefonálj: 06 20 381 8996

Ha online vásárolnád a könyvet, itt megteheted

További információ a könyvről

Fotó: Várady István