A DEMOKRÁCIA HÁZHOZ MEGY! - közéleti oktatás hátrányos helyzetű közösségeknek

matchfund cover 2
from közéletiskolája on Flickr

A járvány a korábbinál is jobban szétválasztotta a különböző társadalmi helyzetű embereket egymástól és a hátrányos helyzetű közösségek számára gyakorlatilag megszűnt a közéletben való aktív részvétel lehetősége.

A Közélet Iskolája célja, hogy a kirekesztett állampolgárok is megismerhessék a jogaikat, megszerezzék azokat a képességeket, amelyek segítségével részt tudnak venni a közéletben és hallatni tudják a hangjukat.

Ezért az aktivizáló oktató programjainkat olyan közösségekhez szeretnénk házhoz vinni (pl. hajléktalan szállóra, családsegítőbe, közösségi terekbe), ahol egyébként nincs lehetősége a demokratikus részvételről és társadalmi kérdésekről tanulni. Kérjük, hogy adományoddal támogasd ezt a célt!

TÁMOGATOM

Programjainkon társasjátékkal tanulunk az érdekvédelemről, filmklub segítségével mutatunk be sikeres mozgalmakat vagy interaktív foglalkozást tartunk egyenlőtlenségek okairól és a megoldás lehetőségeiről.

Most minden adomány dupla annyit ér! Az adománygyűjtés végén egy különleges lehetőségnek köszönhetően a teljes összeg dupláját kapja meg a Közélet Iskolája, így sikeres kampány esetén az 5 helyett 10 közösséghez tudunk ellátogatni személyesen (vagy ha a járvány megköveteli, akkor online).

 „Sokat tanultam a saját lehetőségeimről, és úgy érzem, ezután magabiztosabban tudok majd véleményt formálni a környezetemben zajló közügyekről és egyéb jogi vonatkozású eseményekről.”

„Rengeteg új dolgot tanultam, a személyes felelősségvállalásom fontosságáról főleg, és arról, hogy ezzekkel a kérdésekkel többet kell foglalkoznom.”

ÉN IS DUPLÁN ADOMÁNYOZOK!