A Tettek ideje kiállítás az Aurórába érkezik!

MIKOR VAN A TETTEKNEK IDEJE, HA NEM ILYENKOR?!

Utazó kiállítás a budapesti lakhatási mozgalmakról

A Közélet Iskolája egy közösségi oktató- és kutatóközpont, amely a kirekesztésben élő emberek aktív társadalmi részvételét támogatja. A szervezet egyik fő tevékenységi területe az ún. részvételi akciókutatások szervezése, amelyekben az adott társadalmi probléma által érintett emberek végzik a kutatást.

Kiállításunk címét Kassák Lajos Angyalföld című könyvének egyik szereplője ihlette, aki az 1910-es években küzdött a lakbéruzsora ellen. A Tettek ideje egy részvételi akciókutatás, amelyben a kutatók többsége lakásszegénységben él. Kutatásunkban azt vizsgáltuk, kik és hogyan szerveződtek Budapesten a XX. század során azért, hogy mindenkinek legyen megfelelő lakhatása?

Azért foglalkozunk a XX. század lakhatási mozgalmaival, mert szeretnék megérteni a mai magyar társadalom működését és kapaszkodókat keresni ahhoz, hogy egyszer mindannyian emberhez méltó körülmények között lakhassunk. Ezért tenni akarunk. Azt reméljük, ha megértjük a múltban történteket, rávilágítunk az akkori erényekre és hibákra, akkor mindezt kijavítva és átdolgozva alkalmazhatjuk a jelenben is.

Mindenkit szeretettel várunk a kiállítás megnyitójára!

Mikor? 2016. április 21. (csütörtök) 18 óra
Hol? Auróra Közösségi Ház (Budapest VIII. ker. Auróra utca 11.)

A kiállítást Sándor Tibor, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budapest Gyűjteményének vezetője nyitja meg. A megnyitóra a belépés ingyenes, lesz inni- és rágcsálnivaló is!

A kiállítás 2016. április 20. és május 4. között ingyenesen megtekintető.

További információ: Udvarhelyi Tessza (06 20 381 8996), kozeletiskolaja@gmail.com

A kiállítás megvalósítását a Norvég Civil Támogatási Alap támogatja. www.norvegcivilalap.hu