Állj ki magadért és másokért! - érdekvédelem képzés

IMG_8012
from közéletiskolája on Flickr

Szeretnéd, hogy méltó körülmények között dolgozhass? Zöldebb településen akarsz élni? Beleszólnál a helyi ügyekbe, de a döntéshozókat nem érdekli a véleményed?

Ha egy csoportot hátrány ér vagy jobb életkörülményeket szeretne magának, akkor erre fel kell hívni a döntéshozók figyelmét és nyomást kell gyakorolni a változás érdekében. Ezen a gyakorlati képzésen a résztvevők megismerkedhetnek a közösségi érdekvédelem módszereivel és eszközeivel, és az érdekvédelmi kampányok szervezésének alapjaival. A képzés során interaktív módszereket használunk és konkrét, való életből vett példákkal dolgozunk.

Mikor? 2021. szeptember 11-12. (szombat-vasárnap) 10-18 óra

Hol? Auróra közösségi ház (Budapest 1084 Auróra utca 11.)

Ha szeretnél részt venni, töltsd az oldal alján is megtalálható jelentkezési lapot 2021. augusztus 29-ig:  https://forms.gle/jCvYMytTGDCXReNu7

Kiket várunk? Olyan önkénteseket, aktivistákat vagy a közösségi munka iránt érdeklődő embereket várunk, akik a társadalmi igazságosságért dolgoznak. Előnyben részesülnek azok, akik maguk is hátrányos helyzetű csoport tagjai, illetve ha egy szervezetből ketten jelentkeznek.

A kétnapos képzésen ilyen kérdésekre keresünk megoldásokat egy tenni akaró csoportban:

-          Mikor érdemes petíciót írni, és mikor tüntetni?

-          Mikor éri meg barátságosan és mikor ellenségesen fellépni a hatalommal szemben?

-          Hogyan tervezzünk és valósítsunk meg egy hatásos kampányt?

-          Miként tudjuk növelni a támogatói bázisunkat?

-          Hogyan érdemes kommunikálni a hatalommal?

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 25.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. A képzés alatt ebédet, valamint szükség esetén gyermekfelügyeletet utazási támogatást és szállást is biztosítunk. A képzés helyszíne fizikailag akadálymentesített.

Olvasd el egy korábbi résztvevő beszámolóját a képzésről

A képzést Fehér Tibor (A Város Mindenkié, PDSZ), Udvarhelyi Tessza (Közélet Iskolája) és Badzsó Angéla (Összefogás a Balatonért) tartják.

Hívj fel minket, vagy írj nekünk bátran, ha kérdésed van! www.kozeletiskolaja.hu, kozeletiskolaja@gmail.com, 0620 550 1561

Ha ismersz olyan embert, akit érdekelhet a képzés és egy kirekesztett csoport tagja, akkor kérjük, juttasd el hozzá a felhívást!

Nézd meg a többi képzésünket is itt: www.kozeletiskolaja.hu/page/aktualis-kurzusok

________________________

Jelentkezési lap: