Dühösen a legszebb – Nők & társadalmi mozgalmak filmklub és beszélgetés

shes-beautiful-when-shes-angry-movie-review
from közéletiskolája on Flickr

A Dühösen a legszebb az észak-amerikai nőmozgalom jelentős pillanatai mutatja be a 60-as években. Olyan bátor nőket és szervezeteket láthatunk, akik forradalmat írtak miközben a saját egyenjogúságukért harcoltak. A dokumentumfilm olyan dilemmákat is felvet, melyek vitatott kérdések voltak a mozgalomban, mint rassz, szexuális orientáció, döntéshozás és vezetés.
A film egyszerre dühössé és büszkévé is tesz minket, a nézőket is. Büszkévé arra, amit részben éppen ennek a mozgalomnak köszönhetően szerte a világon a nők elértek, és dühössé amiatt, hogy még mindig mennyi mindenért meg kell harcolnunk.

A vetítés után kerekasztal beszélgetés keretében fogunk beszélgetni a filmben felmerülő témákról és azoknak hazai vonatkozásairól.

A részvétel ingyenes, de kérjük, regisztrálj az alábbi linken: https://forms.gle/PnbZFNTVAD1jyniE8
Lehetőség van akár csak az esemény egyik felén részt venni. 

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2220349524935573/

Hol? Premier Kult Cafe (Üllői út 2-4, 1085) A helyszín akadálymentes.

Mikor? Március 10. (kedd) 17:30-21:00

17:30 Filmvetítés (angol nyelven magyar felirattal)
19:30  Beszélgetés
21:00 Melegszendvics-vacsora

A Közélet Iskolája és a Friedrich Ebert Stiftung közös filmklub sorozatában a nők szerepét és a nemek közötti egyenlőség kérdését vizsgáljuk meg társadalmi mozgalmakban és szerveződésekben olyan témákat érintve, mint a klímaváltozás, feminista mozgalom és politikai részvétel. A filmvetítéseket minden alkalommal beszélgetés követi a témával foglalkozó civil szereplőkkel, aktivistákkal vagy kutatókkal a téma magyar vonatkozásaira fókuszálva.

A filmklub sorozat további részei:
Adát polgármesternek! filmklub és C8 beszélgetés - január 28.
Ez mindent megváltoztat - február 18.