Egy fecske nem csinál demokráciát...

kész
from közéletiskolája on Flickr

Szeretnéd, hogy megváltozzon a magyar politika? Hogy igazságosabb országban éljünk? Hogy ne csak a középosztály kiváltsága legyen a közéletben való részvétel? De ki fog tenni mindezért?

Mind ismerjük a mondást, hogy egy fecske nem csinál nyarat. Másképpen fogalmazva aligha lehet egyedül megváltoztatni a világot. A Közélet Iskolájában hiszünk a közösség erejében, és olyan embereket képzünk, akik képesek a tudásukat egy számukra fontos ügy szolgálatába állítani. Akik képesek kollektíven kiállni, nyomást gyakorolni a hatalomra és hatékonyan érvényesíteni elnyomott csoportok érdekeit. Hiszen egy valódi demokráciában nem elég, hogy négyévente szavazhatunk, ha közben semmi befolyásunk nincs arra, hogy mit tesznek azok, akiket megválasztottunk. Úgy is mondhatnánk: mivel egy fecske nem csinál nyarat, ezért mi csinálunk sok fecskét!

Donation GIF

Nem mindenki van olyan helyzetben, hogy aktivistaként, saját kiállásával tud tenni az igazságosabb társadalomért és a valódi demokráciáért. Ám most rendszeres adományoddal segíthetsz a célhoz vezető úton. Jelszavunk, hogy a tudás erőt ad. Mi a tudás hatalmával ruházunk fel olyan csoportokat, akik azután nyomást gyakorolnak a döntéshozókra, így a tevékenységeink hatása messze gyűrűzik. Fontos számunkra, hogy a képzéseink elérhetőek legyenek bárki számára anyagi helyzettől függetlenül. Ám csak akkor tudjuk az ingyenességet biztosítani, ha nem kiszámíthatatlan forrásoktól függünk, hanem rendszeres támogatók segítik a munkánkat.

 

 

Legyél te is rendszeres adományozónk és tedd lehetővé, hogy minél többen vegyenek részt képzéseinken, akiknek nem volt lehetőségük olyan témákról tanulni, mint például a társadalmi egyenlőtlenségek, az érdekvédelem módszerei, állampolgári jogok és a csoportszervezés; és aktív állampolgárokká váljanak, akik a rendszerszintű változásokért küzdenek. A közéletben való részvétel és érdekképviselet legyen alapvetés, ne pedig kiváltság!

Mire költjük?

Bármekkora összeggel van lehetőséged támogatni a Közélet Iskoláját havonta, biztosan jó célra használjuk fel:

2000 Ft Egy résztvevő étkezése egy kétnapos képzésen

5000 Ft Hozzájárulás egy mozgalmi filmklub megszervezéséhez

10.000 Ft Egy résztvevő egynapos képzési díja

 

Ha fontosnak tartod a céljainkat és hiszel benne, hogy a tudás szárnyakat ad, akkor iratkozz

fel rendszeres támogatónak itt: https://adjukossze.hu/szervezet/kozelet-iskolaja-8506

 

Az új rendszeres adományozóinknak kézzel készített Közélet Iskolája szeretetcsomagot adunk sok kedvességgel és meglepetéssel!

Donation GIF