Barion Pixel

Tudástár

A Roma Ifjúsági Segítő Egyesület (RISE) két képviselője részt vett a nemrég megrendezésre kerülő Közélet Iskolája Érdekérvényesítés és toborzás képzésén, melyet önszerveződő közösségek hátrányos helyzetű tagjai számára hirdettek meg.

Több szervezet képviselője, valamint olyan magánszemélyek is megismerkedtek egymással, akik valamilyen – a társadalom számára fontos ügyet – képviselnek, mely sokakat érint, és megoldásra váró problémákra keresik a választ. Egy nagyon komplex, sokszínű csapat gyűlt össze a jelentkezőkből, hiszen több településről, többféle szervezet képviselőjeként, más nézőpontokkal rendelkező emberek alkották.

Az előadóink Udvarhelyi Tessza, a Közélet Iskolája ügyvezetője, valamint Balog Gyula, A Város Mindenkié aktivistája voltak.

A képzés alapkoncepciói az érdekérvényesítés, a tömegbázis építés/tagtoborzás és nyilvánosság voltak, ezen belül fontos témákat érintettünk. Az előadások folyamán megismerkedtünk az érdekérvényesítés lépcsőivel, tanácsokat kaptunk a toborzáshoz és tömegbázis kiépítéséhez, valamint ahhoz, hogy miként léphetünk fel a hatalommal szemben úgy, hogy eredményesek legyünk. Az érdekérvényesítés mellett a kommunikáció és tudatos médiahasználat témakörét is érintettük, mely egy fontos eszköze a jól működő szervezetek sikerességének.

Ami nekem különösen tetszett, hogy az előadások interaktívak voltak, lehetőségünk volt elmondani a személyes tapasztalatainkat, kérdéseket feltenni, és az elméletben elhangzottakat a gyakorlatban is kipróbálhattuk, szimulálva egy-egy esetet.

A képzés nagyon hasznosnak bizonyult, örülök, hogy a részesei lehettünk, egyéni szinten is sok új ismerettel gazdagodtunk, ami pedig még fontosabb, megerősítést és további motivációt kaptunk a RISE fejlesztéséhez, építéséhez. A két nap alatt szerzett tudásunkat igyekszünk átadni szervezetünk többi fiataljának, és bízunk benne, hogy minél előbb lehetőségünk nyílik a megszerzett ismereteket hasznosítani működésünk során.

Berki Brigitta

Megosztás Facebookon
Egy közösségi tér munkatársaként látogattam el a műhelyfoglalkozásra, és bár alapvetően tisztában voltam a ciklikusság koncepciójával, nagyon érdekelt, hogy szervezeti szinten ez a szemlélet hogyan tud megvalósulni.    Az alkalom...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás