​Ez mindent megváltoztat! Filmvetítés a Közélet Iskolájában

Mi köze a kapitalizmusnak a klímaváltozáshoz? Hogyan lesz a környezetvédelem osztálykérdés? Mit tehetnek a helyi közösségek azért, hogy megvédjék az érdekeiket?

A társadalmi mozgalmakkal foglalkozó képzésünk mindenki számára nyitott, bónusz alkalmaként levetítjük a kanadai író és aktivista, Naomi Klein új filmjét, melynek címe Ez mindent megváltoztat!A vetítés után beszélgetünk a látottakról és a fenti kérdésekről. Ebben segít majd bennünket a Greenpeace Magyarország munkatársa, Hunyadi Réka.

"Az film az olajkitermelés, a bányászat és a szénerőművek ellen világszerte harcoló helyi közösségek küzdelmeit mutatja be az Amerikai Egyesült Államoktól kezdve Görögországon át Dél-Indiáig. Azt látjuk, hogy az egészséges környezetért való küzdelemben az emberek újra felfedezik a kapcsolatok jelentőségét, a közösségek erejét. A film arra késztet, hogy átgondoljuk, milyen életet akarunk valójában élni, és ráébredünk arra, miért is meghatározó jelentőségű a klímaválság ennek a kérdésnek az eldöntésében. A film – címe ellenére – nem változtat mindenen, de lehetőséget teremt magunknak feltenni a kérdést: miben is kell változnunk, ha nemcsak "megúszni" akarjuk a legdurvább éghajlat-káoszt, de ugyanakkor szeretnénk egy élhetőbb társadalmat is létrehozni."

Nagyon köszönjük a Kisközösségek Átalakulásban programnak, hogy lehetővé tették a film vetítését!

A filmet angol nyelven, magyar felirattal vetítjük, hossza: 129 perc

Mikor? 2016. március 8. (kedd) 18.00-21.00h

Hol? Auróra Közösségi Központ (Budapest, VIII. kerület, Auróra utca 11.)

A vetítés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

Facebook-esemény

Az esemény szórólapja és plakátja innen letölthető.