Ez mindent megváltoztat – Nők & társadalmi mozgalmak filmklub és beszélgetés

Screen-Shot-2016-05-19-at-11.08.38-AM-e1463671159248
from közéletiskolája on Flickr

Mi köze a kapitalizmusnak a klímaváltozáshoz? Hogyan lesz a környezetvédelem osztálykérdés? Mit tehetnek a helyi közösségek azért, hogy megvédjék az érdekeiket? Mennyiben hat másképp a probléma a nőkre világszerte és hogyan vesznek részt az önszerveződő mozgalmakban?
A dokumentumfilm az olajkitermelés, a bányászat és a szénerőművek ellen világszerte harcoló helyi közösségek küzdelmeit mutatja be az Amerikai Egyesült Államoktól kezdve Görögországon át Dél-Indiáig. Az egészséges környezetért való küzdelemben az emberek újra felfedezik a kapcsolatok jelentőségét, a közösségek erejét. A film – címe ellenére – nem változtat mindenen, de lehetőséget teremt magunknak feltenni a kérdést: miben kell változnunk, ha nemcsak "megúszni" akarjuk az éghajlat katasztrófát, hanem szeretnénk egy élhetőbb társadalmat is létrehozni.

A részvétel ingyenes, de kérjük, regisztrálj az alábbi linken: https://forms.gle/ryGx7hXgiQWi4TMm6
Lehetőség van akár csak az esemény egyik felén részt venni.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2824700287595429/

Hol? Premier Kult Cafe (Üllői út 2-4, 1085)A helyszín akadálymentes.

Mikor? Február 18. (kedd) 17:30-21:00

17:30 Filmvetítés (eredeti nyelven magyar felirattal)
19:30  Beszélgetés
21:00 Melegszendvics-vacsora

A Közélet Iskolája és a Friedrich Ebert Stiftung közös filmklub sorozatában a nők szerepét és a nemek közötti egyenlőség kérdését vizsgáljuk meg társadalmi mozgalmakban és szerveződésekben olyan témákat érintve, mint a klímaváltozás, feminista mozgalom és politikai részvétel. A filmvetítéseket minden alkalommal beszélgetés követi a témával foglalkozó civil szereplőkkel, aktivistákkal vagy kutatókkal a téma magyar vonatkozásaira fókuszálva.

A filmklub sorozat további részei:

Adát polgármesternek és C8 beszélgetés! – Január 28.
Dühösen a legszebb – Március 10