Fotózás és aktivizmus - képzés a Közélet Iskolájában

24191697967_e867a4a79f_b
from közéletiskolája on Flickr

Nem elég egy jó ügyért küzdeni, meg is kell mutatni azt. És mi lenne hasznosabb erre, mint egy kép, ami többet mond ezer szónál? Ezen a képzésen megismerkedünk a fotózás alapjaival, majd felfedezzük, hogyan használható egy fénykép az ügyünk kommunikációjában. A képzésre szükséged lesz egy olyan eszközre, amivel digitális képet lehet készíteni (mobiltelefon is alkalmas), de ha nem tudsz ilyet hozni magaddal, akkor jelezd a jelentkezési lapon és mi igyekszünk biztosítani.

A kétnapos képzésen ilyen kérdésekre keresünk választ:

-          Hogyan erősíthetjük fel fényképekkel a szervezetünk üzenetét?

-          Milyen módon dokumentáljunk aktivista megmozdulásokat?

-          Hogyan komponáljuk meg a képeinket és milyen beállításokat alkalmazzunk?

-          Mik az etikus fotózás alapszabályai?

Miért gyere el?

-          Gyakorlatorientált képzés tapasztalt képzővel

-          Interaktív, változatos módszerek

-          Sokszínű, befogadó és tenni akaró csoport

   Új szemlélet és technikák. Tanulj meg látni, hogy láttatni tudd a fontos dolgokat.” - egy korábbi résztvevő

Kiket várunk? Neked szól ez a képzés, ha szeretnéd jobban megmutatni a számodra fontos ügyeket! Olyan önkénteseket, aktivistákat vagy a közösségi munka iránt érdeklődő embereket várunk, akik egy igazságosabb társadalomért tesznek. Előnyben részesülnek azok, akik maguk is valamelyik hátrányos helyzetű csoport tagjai.

   Mikor? 2020. szeptember 19-20. (szombat-vasárnap) 10-18 óra

Hol? Auróra közösségi ház (Budapest 1084 Auróra utca 11.)

 Jelentkezés és további információ 2020. szeptember 5-ig ide kattintva

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1976805139117384/

A képzést csak akkor tartjuk meg, ha ez biztonságos a résztvevők számára, ugyanakkor mindenképp érdemes jelentkezni, mert járványhelyzet esetén a képzést vagy online tartjuk meg, vagy értesíteni fogjuk a jelentkezőket az új időpontról!

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 25.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. A képzés alatt ebédet, valamint szükség esetén gyermekfelügyeletet utazási támogatást és szállást is biztosítunk. A képzés helyszíne fizikailag akadálymentesített.

A képzést tartja Csoszó Gabriella, fotós, aktivista, művésztanár. Fotós és képzőművészeti munkáiban fontos és érzékeny társadalmi kérdésekkel foglalkozik és oktatóként is ezt a szemléletet képviseli. Munkái megtekinthetők a honlapján.

Kapcsolat: www.kozeletiskolaja.hu, kozeletiskolaja@gmail.com, 06207794977