Gyárfoglalás – filmklub és beszélgetés Miskolcon

2001-ben, Argentína drámai gazdasági összeomlása után, egy csapat elszánt, munkanélküli ember nagy tettre szánja el magát. Harminc volt autógyári munkás besétál korábbi munkahelyére és nem hajlandó távozni. Beindítják a hónapok óta porosodó gépeket és kezükbe veszik a termelés és ezáltal a saját sorsuk irányítását. Foglald el! Állj ellen! Termelj! – ahogy a film szlogenje is tömören megfogalmazza. A dokumentumfilm bemutatja az emberi méltóságért való küzdelmet és az igazságtalanság elleni harcot, amit a munkások világszerte vívnak napjainkban is.

A vetítés után meghívott vendégekkel fogunk beszélgetni a filmben felmerülő témákról és azoknak hazai vonatkozásairól. A részvétel ingyenes, és nem szükséges előre regisztrálni. A filmet eredeti nyelven vetítjük magyar felirattal.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/585978568649926/

Hol? Otthonka (Horváth Lajos utca 7.)

Mikor? 2020. április 1. (szerda) 17:00-20:00

Közélet Iskolája és a Friedrich Ebert Stiftung közös „Munka & egyenlőtlenségek” filmklub sorozatában a munkaerőpiaci kiszolgáltatottságot vizsgáljuk, különös tekintettel a férfiakat és nőket eltérően érintő kérdésekre és egyenlőtlen viszonyokra. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy társadalmi mozgalmak és szerveződések hogyan képesek igazságosabb feltételeket teremteni. A filmvetítést beszélgetés követi a témával foglalkozó civil szereplőkkel, aktivistákkal vagy kutatókkal a téma magyar és helyi vonatkozásaira fókuszálva. A filmklub sorozat további része:

A munka korlátai –február 26.