Hétköznapi forradalom, a változtatás művészete - filmklub és beszélgetés

everydayrebellion02_0
from közéletiskolája on Flickr

Mi a közös a New York-i occupy-ban, a spanyol Indignadosban és az arab tavaszban? Van-e kapcsolat az iráni demokráciát követelő mozgalom és meztelen akciókat végrehajtó ukrán Femen között? Az említett lázadások kitörésének okai eltérőek, ám kreatív és erőszakmentes taktikáik szoros kapcsolatban állnak - ahogy a stratégiákat, ötleteket és bevált módszereket egymással megosztó aktivisták maguk is. A Hétköznapi forradalom az újfaja mozgalmak úttörőit követi nyomon, amint különféle akcióik végrehajtására készülődnek. A dokumentumfilmből kiderül, hogy az erőszakmentes engedetlenség rengeteg formája áll azok rendelkezésére, akik hisznek abban, hogy a rendszerrel szembeni békés ellenállás hatékony módszer a valódi változtatásra.

Mikor? 2019. április 15. szerda 18:00-21:00

Hol?  Auróra közösségi ház (Budapest, 1084 Auróra utca 11.)

Facebook eseményhttps://www.facebook.com/events/2587768064794858/


A filmvetítés ingyenes és nyilvános, előzetes regisztráció nem szükséges. A filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük.

A tavaszi filmklub sorozatunkban a világ minden tájáról sikeres társadalmi mozgalmak és érdekvédelmi szerveződések történetét ismerhetjük meg. A vetítés után meghívott vendégekkel közösen beszélgetünk a filmről és annak hazai vonatkozásairól.

További információ:

kozeletiskolaja@gmail.com,
06 20 7794977

A filmklub sorozat további része: 

Dühben egyesülve - május 13.