Küzdelmeink története és jövője kiadványbemutató

A Közélet Iskolája “Küzdelmeink története és jövője” című részvételi akciókutatása keretében hat aktivista-kutató kereste a választ arra a kérdésre, hogy a koronavírus-járvány a kihívásokon túl milyen lehetőségeket tartogat az alulról jövő kezdeményezések számára, és hogyan tudnak ezekkel a lehetőségekkel akár hosszú távon is élni.

A kutatócsapat tagjai mutatják be a kutatás eredményeit összegző kiadványt. Az eseményen ezeket a kérdéseket járjuk majd körbe:

 - Mi a részvételi akciókutatás, és hogyan befolyásolta a megvalósítását a koronavírus-járvány?

- Hogyan befolyásolta a világjárvány az általunk vizsgált civil szerveződések szervezeti stratégiáját, kommunikációját, bázisépítését?

- Mi jellemezte ebben az időszakban a rendszerkritikus baloldali, zöld és feminista szervezeteket összefogó Szolidaritási Akciócsoport működését?

- Hogyan változott a civil szerveződések és az önkormányzatok kapcsolata a 2019-es önkormányzati választás, valamint a járványhelyzet tükrében?

Mikor? 2021. december 2. 18:00-20:00

Hol? Auróra Közösségi Ház (1084 Budapest, Auróra utca 11.) A helyszín fizikailag akadálymentesített.

 

A járványhelyzetre tekintettel részvétel csak érvényes védettségi igazolvánnyal lehetséges, a rendezvényen kötelező a maszkviselés.

Az eseményt élőben közvetítjük a Közélet Iskolája Facebook-oldalán.

 A kiadvány ingyenesen elérhető lesz nyomtatott formában a helyszínen, a bemutatót követően pedig a Közélet Iskolája honlapjáról is le lehet majd tölteni.

__________________________

A rendezvény megvalósítását a Rosa Luxemburg Alapítvány támogatja.