Barion Pixel

Tudástár

Sokan és sokszínű csapatot alkotva tartotta Közélet Iskolája a moderátor képzésünket, ahol a fő cél az elméleti ismeretek megismerése után a gyakorlati tapasztalat megszerezése volt. Hogyan tudunk egy beszélgetést levezetni, a csoportot irányítani, időbeosztást és tervet követni? Hogyan tudunk konfliktusokat megoldani? Hogyan kell kreatívan állni a spontán vendégekhez vagy egy állandó folyamatos egyeztetési sorozathoz? Hogyan kell mindennek technikai hátterére figyelni, feladatot és felelősséget kiosztani? Hogyan ellenőrizzük mindezt?

Ezekre és az ezeket kifejtő kérdésekre kerestük a választ közösen: MIGSZOL, Közmunkás Mozgalom a Jövőért, Eleven Emlékmű és A Város Mindenkié budapesti és pécsi csoportja, Másállapot civiljeinek munkatársaival. Nagyon jó humorral és szakmai tapasztalatcserével, kapcsolatépítéssel telt a két hétvégi nap, szombat és vasárnap.

Beszéltünk emberi jogokról, hatalmi érdekmintákról, csoporthierarchiáról és irányítás elvek hatékonyságáról is. Dolgoztunk delegáló csoportjainkban, közös játékos feladatok megoldásában, és egyéb módszerekkel is. Sokszor elemeztünk végig mindenki véleményét meghallgatva egy egy kérdést, vagy írtunk táblára fontos vezérelveket, vezetési technikákat, ugyanígy.

Nagyon jól érezte magát mindenki. Biztosan hasznos volt a jövőre nézve, mivel az összefoglalóban elhangzásra került minden szervezettől, hogy mit tanult belőle, mit tud és fog a gyakorlatban alkalmazni a megszerzett új tudásból. Megállapodtunk, hogy közösen Műhelyben fogjuk folytatni a munkát és közös levelezőlistát is létrehozunk.

Köszönjük a Közélet Iskolájának!

dr. Kerékgyártó Gyöngyi, a Közmunkás Mozgalom a Jövőért delegáltja

Fotók a képzésről >>>

Fotó: Várady István

Megosztás Facebookon
Ünnepelj velünk! Tízéves a Közélet Iskolája, tíz éve dolgozunk közösségi oktatási központként és segítjük az önszerveződést és mozgalomépítést. Az elmúlt évtized rengeteg tudásból, tapasztalatból és közös küzdelemből állt össze – nagyon...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás