„Nem vagyunk egyedül a harcunkkal és a hatalommal való mindennapos szembenállással” – beszámoló a Milyen egy erős mozgalom? képzésről

hatalomképzés1.7
from közéletiskolája on Flickr

Ez volt az első olyan Közélet Iskolája képzés, amin részt vettem, de teljesen biztos, hogy nem az utolsó. Nagyon sokat tanultam, mind a képzést tartó oktatóktól, mind a képzés többi résztvevőjétől.

Ez a 10 óra nem csak abban segített, hogy átgondoljam, hogy hol tartunk azzal a csoporttal, amivel egy meghatározott kiszolgáltatott réteg érdekeit kívánjuk erősíteni, illetve, hogy mik a legfontosabbak egy ügy kiválasztása, és elérése érdekében. De bepillantást nyertem más csoportok működésébe, dilemmáiba is. Látni azt, hogy milyen sokfélék vagyunk, milyen sokféle ügyekért harcolunk, mégis ugyanazokkal a nehézségekkel állunk szemben, eszméletlen inspiráló és motiváló, és a civilek közti összetartozás érzését is megerősítette. Tudni azt, hogy nem vagyunk egyedül a harcunkkal (és a hatalommal való minden napos szembenállással), egy nagyon jó érzés, és előrébb viszi nem csak a kitűzött célért vívott munkát, hanem az egyént is.

Azért adott olyan sokat nekem ez a képzés, mert erőt és iránymutatást meríthettem belőle. A korábban meg- vagy meg sem fogalmazott kételyeimre, kérdéseimre választ kaptam azzal kapcsolatban, hogyan kell egy erős mozgalmat létrehozni, fenntartani/működtetni, és újabb kérdéseket is kaptam. A valós munka ezek megválaszolása lesz.

Hálás vagyok a sok adalékért, amit a képzés résztevői hoztak magukkal.

Kovács Petra beszámolója