Nemi szerepek és egyenlőtlenségek - képzés a Közélet Iskolájában

IMG_6480
from közéletiskolája on Flickr

A nemi szerepelvárások és a nemek közötti egyenlőtlenségek mindenütt megjelennek és mindenkire hatással vannak. Korlátozzák a viselkedésünket, önkifejezésünket és az álmainkat is. Ahhoz, hogy meg tudjuk változtatni ezt a mélyen rögzült munkamegosztást és szokásrendszert, először alaposan meg kell értenünk a hozzá kapcsolódó társadalmi folyamatok működését.

Csatlakozz hozzánk a hétvégére és gondolkodjunk közösen ilyen kérdésekről:   

-          Hogyan lesznek biológiai különbségekből társadalmi egyenlőtlenségek?

-          Mi az a jóindulatú szexizmus vagy az üvegplafon?

-          Miért nem marad otthon a több apuka a gyerekével? Miért csak 11% a női képviselők aránya?

-          Miben korlátoznak ezek a szerepek, és miért ennyire nehéz megszabadulni tőlük? Milyen lehetőségek vannak a változtatásra?

Miért gyere el?

-          Bevezetés a témába és könnyen érthető tananyag

-          Interaktív, változatos módszerek, sok beszélgetés

-          Sokszínű, befogadó és tenni akaró csoport

 „Szívből ajánlom azoknak a férfiaknak és nőknek, akik jobban meg szeretnék érteni a nemi szerepeket és a belőlük fakadó egyenlőtlenségeket. Szemléletváltó, gondolatébresztő képzés, érdekfeszítő, provokatív témákkal.”

Kiket várunk? Olyan önkénteseket, aktivistákat vagy a közösségi munka iránt érdeklődő embereket várunk, akik a társadalmi igazságosságért, a nemek egyenlőségéért, a valódi demokráciáért, a környezet védelméért, a helyi lakosok vagy munkavállalók jogaiért vagy bármely kisebbségi csoport érdekeiért dolgoznak. Előnyben részesülnek azok, akik maguk is valamelyik hátrányos helyzetű csoport tagjai.

Mikor? 2020. április 18-19. (szombat-vasárnap) 10-18 óra

Hol? Auróra közösségi ház (Budapest 1084 Auróra utca 11.)

Jelentkezés és további információ az itt található űrlapon 2019. április 1-ig. 

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/489046235298973/

A képzést tartják:

Dósa Mariann: szociálpolitikus, a Közélet Iskolája társalapítója. Társadalmi nemek tanulmányát tanult, majd PhD fokozatát az Oxfordi Egyetem Társadalompolitika szakán szerezte. 2009 óta tagja A Város Mindenkié lakhatási érdekvédelmi csoportnak és 2011 óta végez önkéntes tevékenységet a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesületben.

Vujovits Júlia: Szociológus és társadalmi nemek szakértő, a Közélet Iskolája képzője és kommunikációsa. Több mint öt éve foglalkozik demokratikus oktatással és társadalmi kérdések közérthető tanításával a Demokratikus Ifjúságért Alapítványban.

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 20.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. A képzés alatt ebédet, valamint szükség esetén gyermekfelügyeletet utazási támogatást és szállást is biztosítunk. A képzés helyszíne fizikailag akadálymentesített.

Kapcsolat: www.kozeletiskolaja.hu, kozeletiskolaja@gmail.com, 06207794977 (Vujovits Júlia)