Önkormányzatok és közösségi válságkezelés – online beszélgetés

A járvány okozta gazdasági és társadalmi válság kezelésében jelentős szerepet játszanak az önkormányzatok. Számos település közösségi szolidaritási programokat indított, hogy önkénteseket szervezve, pénzt és eszközöket gyűjtve segítse az embereket. A veszélyeztetettek ellátásától kezdve, a szociális étkeztetés biztosításán keresztül, a hiteles információk terjesztéséig sokféle módon tesznek a helyi lakosokért.

A beszélgetésen önkormányzati vezetőket kérdezünk arról, hogy miként jelenik meg a városukban a válság, és hogyan vonják be a helyi közösséget a válságkezelésbe.

Vendégek:

• Döme Zsuzsanna – Budapest, Ferencváros alpolgármestere
• Bíró Károly – Kozármisleny polgármestere
• további vendégek hamarosan...

Mikor? 2020. május 11. (hétfő) 18:00-19:30

Hol? Az élő közvetítés linkjét ebben a facebook eseményben fogjuk közzétenni és a Közélet Iskolája Facebook oldalán is: https://www.facebook.com/events/1005609163186710/


Az esemény bárki számára nyitott és nem szükséges előre regisztrálni. A beszélgetést lehet csak hallgatni is, de lehetőség lesz hozzászólni és kérdéseket is feltenni.

Ezekben a beszélgetésekben a válság társadalmi hatásait járjuk körbe, különös tekintettel a sérülékeny csoportokra. Az a célunk, hogy felderítsük az aktív alulról szerveződő segítő és érdekvédelmi kezdeményezéseket és hangot adjunk nekik.

A Közélet Iskolája további online képzéseit és programjait ide kattintva éred el