Polgári engedetlenség képzés a Közélet Iskolájában

IMG_7646
from közéletiskolája on Flickr

Sokan hallottak Gandhiról, Rosa Parksról vagy Martin Luther Kingről, mégis kevesen élnek a polgári engedetlenség eszközeivel. Pedig az érdekérvényesítés hagyományos eszközei gyakran elégtelennek bizonyulnak, és számtalan olyan igazságtalanságról tudunk, amellyel szemben akár törvénysértő eszközökkel is szükséges és igazolt fellépnünk. 

„Ha valamit is megbántam, az eddigi jó magaviseletem. Miféle ördög bújt belém, hogy ilyen jól viselkedtem?” – írta Thoreau, a polgári engedetlenség politikai filozófiájának klasszikus szerzője. Ha magadra ismersz az idézetben, ez a képzés neked szól! 

A kétnapos képzésen a következő kérdésekre keresünk válaszokat:

- Mit jelent a polgári engedetlenség, és mi igazolja a törvények megsértését? Mindez milyen előkészületekkel és kockázatokkal jár?

- Hogyan tegyük mindezt az erőszakmentesen? 

- Mit tanulhatunk a közelmúlt magyarországi polgári engedetlenségi akciókból?

- Hogyan illeszkedhet a polgári engedetlenség egy hosszú távú kampánystratégiába?

 

Miért gyere el?

- Gyakorlatban tapasztalt képzők 

- Elméleti és gyakorlati tudás egyensúlya

- Bevonó, változatos módszerek

- Sokszínű, nyitott és tenni akaró csoport

 

Kiket várunk?

Erre a képzésre elsősorban olyan résztvevőket várunk, akik a közelmúltban részt vettek vagy jelenleg is részt vesznek valamilyen érdekérvényesítő munkában, és úgy érzik, hogy szeretnék bővíteni a saját maguk és közösségük vagy szervezetük eszköztárát a jogsértések és igazságtalanságok elleni fellépésben. Előnyben részesülnek azok, akik maguk is valamelyik hátrányos helyzetű csoport tagjai, illetve ha egy szervezetet ketten képviselnek a képzésen.

   Mikor? 2020. november 7-8. (szombat-vasárnap) 10-18 óra

 Hol? Budapest

 Jelentkezés és további információ ide kattintva a jelentkezési lapot kitöltve 2020. október 21-ig! 

A képzést csak akkor tartjuk meg, ha ez biztonságos a résztvevők számára, ugyanakkor mindenképp érdemes jelentkezni, mert járványhelyzet esetén a képzést vagy online tartjuk meg, vagy értesíteni fogjuk a jelentkezőket az új időpontról!

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 25.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. A képzés alatt ebédet, valamint szükség esetén gyermekfelügyeletet utazási támogatást és szállást is biztosítunk.

A képzést tartják:

Misetics Bálint: Szociálpolitikus, aktivista, A Város Mindenkié csoport alapító tagja. Számos polgári engedetlenségi akció szervezője, a téma gyakorlott képzője, a Polgári engedetlenség és erőszakmentes ellenállás című kötet szerkesztője. 

Zubek Adrienn Árnika: Gyakorlott aktivista, képző, érdekképviseleti vezető. Hálózatépítéssel, stratégiai tervezéssel is foglalkozik, jelenleg a Polgár Alapítvány munkatársa, ahol alulról szerveződő roma közösségek érdekérvényesítő tevékenységét segíti.

Kapcsolat és további képzések: www.kozeletiskolaja.hu, kozeletiskolaja@gmail.com, 06209571610 

Ez a képzés az ÉRDEKVÉDELEM MESTERFOKON sorozat része. Önmagában is hasznos, de elvégezheted mellé az alábbi képzést is, hogy az érdekvédelem mestere legyél:

Hogyan legyél kampányfőnök? – október 3-4.