Szerveződj! társasjáték-vezető képzés Miskolcon

IMG_8379
from közéletiskolája on Flickr

A Szerveződj! társasjáték az érdekvédelem és aktivizmus módszereivel ismerteti meg a résztvevőket játékos módon. A társas célja, hogy a játékos csoport elgondolkozzon azon, hogy milyen eszközökkel tud kiállni saját közössége vagy mások érdekeiért, hogyan lehet hatásosan fellépni, kampányolni, mozgalommá szerveződni és tenni egy igazságosabb világért.

Tudj meg többet a játékról: http://www.kozeletiskolaja.hu/page/szervezodj-tarsasjatek

A Közélet Iskolája játékát szeretnénk minél többekhez eljuttatni, ezért az a célunk, hogy olyan embereket képezzünk, akik hatékonyan tudják elmagyarázni a szabályokat, levezetni a játékot és az azt követő beszélgetést, feldolgozást. Azt szeretnénk, ha a játékmesterek elvinnék a játékot a saját közösségeikbe, valamint hosszú távú önkéntes lehetőséget ajánlunk a Közélet Iskolájában játékvezetőként.

Neked való ez a képzés, ha…

- érdekel az aktivizmus, közösségszervezés

- kipróbálnád magad játékvezetőként

- szeretnél többet megtudni a játékosítás pedagógiájáról

- szívesen vállalnál a jövőben játékvezetést

A képzés programja: A délután alatt bemutatjuk a Szerveződj! társasjáték célját, a társashoz kapcsolódó ráhangolódó gyakorlatokat, közösen játszunk, végül pedig megvitatjuk, hogy milyen egy jó moderátor és hogyan érdemes játékot vezetni.

   Mikor? 2020. szeptember 25. (péntek)  15-19 óráig

Hol? Miskolc belváros

 Jelentkezés és további információ szeptember 10-ig ide kattintva! 

A képzést csak akkor tartjuk meg, ha ez biztonságos a résztvevők számára, ugyanakkor mindenképp érdemes jelentkezni, mert járványhelyzet esetén a képzést vagy online tartjuk meg, vagy értesíteni fogjuk a jelentkezőket az új időpontról!

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 5.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. Szükség esetén utazási támogatást biztosítunk. A képzés helyszíne fizikailag akadálymentesített.

A képzést tartják:

Vujovits Júlia, szociológus és társadalmi nemek szakértő, a Közélet Iskolája képzője és kommunikációsa. Részt vett a Szerveződj! társasjáték fejlesztésében és kivitelezésében.  Több mint öt éve foglalkozik állampolgári oktatással és társadalmi kérdések közérthető tanításával a Demokratikus Ifjúságért Alapítványban, ahol tapasztalatot szerzett oktatási játékok fejlesztésében.

Balog Gyula, a Közélet Iskolája kuratóriumának szegénységben élő tagja. Gyula 44 évvel ezelőtt kezdte a politikai aktivizmust, és 15 évesen már képzéseket tartott. A Város Mindenkié csoportnak alakulása óta tagja. 2015 óta közösségszervezéssel és képzések tartásával foglalkozik, emellett érzékenyítő programot koordinál, elsősorban diákoknak.

További információ: kozeletiskolaja@gmail.com, www.kozeletiskolaja.hu,  06 20 7794977