Aktuális / Buli

Közélet Iskolája szülinap – Könyvbemutató és Buli

szülinap 2 copy
from közéletiskolája on Flickr

5 éves a Közélet Iskolája! Tarts velünk egy rendhagyó ünneplésre és tanévnyitóra. Délután a Részvételi Akciókutatás kötetünk bemutatójával és egy fotó kiállítással várunk, este pedig egy adománygyűjtő bulival és koncerttel folytatjuk. Az esemény alatt lehetőséged lesz megismerni a munkánkat, csapatunkat és támogatni a Közélet Iskoláját.

Itt a helyed, ha...

- fontosnak tartod a munkánkat

- részt vettél már képzésünkön

- találkoznál más társadalmilag elkötelezett emberekkel

- érdekel a részvételi akciókutatás

- elbúcsúztatnád a nyarat egy jó bulival

Mikor? 2019. szeptember 6. péntek

Hol? Auróra közösségi ház (Budapest 1084 Auróra utca 11.)

18:00 Könyvbemutató és kerekasztal beszélgetés

Auróra nagyterem

Mi az a részvételi akciókutatás? Lehetséges-e lebontani a kutató és kutatott közötti hierarchiát? Hogyan függ össze a kutatás és az aktivizmus? Mit jelent az a gyakorlatban, hogy a tudás hatalom? Hogyan válhatnak olyan emberek kutatóvá, akik sosem jártak egyetemre? A Közélet Iskolája legújabb kötete ezekre a kérdésekre keresi a választ elméleti írások és esettanulmányok segítségével Magyarországról és külföldről. A könyv egyszerre szól aktivistáknak, érdekvédőknek, közösségszervezőknek, közösségfejlesztőknek, civil szervezetek munkatársainak, kutatóknak és mindazoknak, akik meg akarják változtatni a társadalmat, amiben élünk.

A kerekasztal beszélgetés résztvevői:

► Csillag Sára: A BGE tanszék vezetője. Kutatási területei az emberi erőforrás menedzsment és etika, társadalmi felelősségvállalás és oktatása és a megváltozott munkaképességűek munkaerőpiaci integrációja. A vállalati felelősségvállalással és a fogyatékos emberek foglalkoztatásával kapcsolatban végzett akciókutatást
► Hruskó Erika: Az Önállóan lakni - közösségben élni csoport egyik tagja, amellyel a Közélet Iskolája közösen végezett részvételi akciókutatást a fogyatékos emberek önálló lakhatásáról.
► Kóczé Angéla: A CEU Roma programjának vezetője. Az Egymás szemébe nézve - Az elmúlt fél évszázad roma politikai törekvései című kötet egyik szerzője, ami a részvételi akciókutatás szellemiségében született.
► Oblath Márton - szociológus és a Sajátszínház egyik alapítója, ami egy hátrányos helyzetű település lakóival dolgozó alkotócsoport. A résztvevők a művészet és a társadalomtudomány eszközeinek segítségével tudatosíthatják a helyzetüket a változás érdekében.

Könyvbemutató facebook esemény: https://www.facebook.com/events/804811566580277/

20:00 Koncert és buli

Auróra pince

Fellépők:

- Varsányi szirének - népszerű popszámokat feldolgozó lánykórus

- Bárdits Vicus (Aires Altos) - terapeutikus melodráma gitárral és énekkel

- DJ Elfojtott Agresszió és DJ Jogosultságtudat, akik a patriarchátus-pusztító sikoltó női vokálokat biztosítják 

További fellépők és részletek hamarosan!

Szülinapi facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2384096785249685/