Barion Pixel

Tudástár

Az Alapítvány Alapító Okiratban rögzített céljait az alább összefoglalt tevékenységekkel valósítottuk meg 2018-ban. 

1.     Oktatás, képzés

2018 folyamán összesen 16 saját szervezésű és 4 megbízásra vállalt képzést tartottunk, valamint 10 vetítést szerveztünk rendszeres filmklubunk keretében. A saját szervezésű képzéseinken a résztvevők száma összesen 360 volt, ami a tavalyi létszámhoz képest 20 százalékos növekedés. Mindez 300 különböző egyént jelent. A résztvevők 14 százaléka vett részt több, mint egy képzésen. A résztvevők összesen 123 különböző civil szervezetet vagy csoportot képviseltek és kb. 20 százalékuk érkezett a fővároson kívülről. A külső megbízásra végzett képzéseinken kb. 50 fő vett részt. A filmklubokon összesen közel 200 ember jelent meg. A képzésekre és a filmklubokra a résztvevőket elsősorban a Közélet Iskolája hírlevele, Facebook oldala és honlapja segítségével, valamint partnerszervezeteinken keresztül érjük el.

A képzések, melyek helyszíne 2018-ban is a legtöbb esetben az Auróra közösségi központ volt, a hátrányos helyzetű résztvevők számára ingyenesek. Szükség szerint utazási támogatást és a vidéki résztvevőknek szállást biztosítunk. Emellett a képzések ideje alatt mindenki kapott ebédet, kávét, teát és rágcsálnivalót.

2018-ban is folytattuk a közösségi szállásadás gyakorlatát, vagyis a legtöbb esetben az Iskola szimpatizánsai szállásolták el egy-egy képzésünk vidéki résztvevőit önkéntesen, szívességi alapon. Emellett, ha erre szükség volt, a VIII. kerületben található olcsóbb, de jó minőségű hotelben vagy hostelben biztosítottunk szállást.

A képzési felhívásokban mindig kérjük, hogy aki teheti, a képzés szervezéséhez járuljon hozzá adománnyal. 2018-ban 1.357.000 forint képzési hozzájárulást adott adományként összesen 100 résztvevő, azaz az összes résztvevő közel egyharmada. A hozzájárulás összege több mint duplájára nőtt a tavalyihoz képest és nőtt a nagyobb adományok száma is.

A korábbi évekhez hasonlóan a képzések többségét a Közélet Iskolája egyik munkatársa tartotta külső szakértővel együttműködésben, illetve több esetben vendégelőadókat is meghívtunk a képzésekre. Annak érdekében, hogy megalapozzuk az Iskola növekedését, egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az új képzők bevonására és képzésére. 2018-ban a belső munkatársak – Dósa Mariann, Udvarhelyi Tessza és Fernengel Ágnes – mellett összesen 18 jól felkészült szakértő segítette a magas színvonalú képzések megvalósítását.

A csoportok maximális létszáma a korábbi, jól bevált gyakorlat szerint max. 20-25 fő. Túljelentkezés esetén ebben az évben is a hátrányos helyzetű jelentkezőket részesítettük előnyben, illetve azokat, akik kapcsolódnak valamilyen alulról jövő kezdeményezéshez, hogy tudásuk fejlesztése nagyobb eséllyel járuljon hozzá egy teljes közösség fejlődéséhez.

Alapozó képzések:

A folyamatosan fennálló igényt kielégítve minden tanévben megtartjuk az alábbi képzéseket, melyek a közösségi és aktivista munka alapjaiba biztosítanak bevezetést.

A Hogyan szervezzünk csoportot? című kétnapos képzésen a csoportszervezés alapjaival ismerkedtek meg a résztvevők. A képzést Udvarhelyi Tessza és Sebály Bernadett tartották és összesen 23 fő vett részt.

Beszámoló: http://www.kozeletiskolaja.hu/post/hogyan-szervezzunk-csoportot-laura-beszamoloja

Az Érdekvédelem és bázisépítés című kétnapos képzésen az érdekvédelem és a toborzás technikáit ismerhették meg a résztvevők. A képzést Kiss Anna és Udvarhelyi Tessza tarották összesen 12 fő részvételével.

Beszámoló: http://www.kozeletiskolaja.hu/post/erdekvedelem-es-bazisepites-szegedi-dezso-beszamoloja

A Stratégiai tervezés című kétnapos képzésen a stratégiai tervezés jelentőségéről és módszertanáról tanultak a résztvevők. A képzést Ivány Borbála, Fernengel Ági és Udvarhelyi Tessza tartották. Összesen 14 fő vett részt.

Beszámoló:http://www.kozeletiskolaja.hu/post/az-a-jo-ha-egy-strategia-nemcsak-egy-dokumentum-hanem-a-szervezet-gerincet-adja-biro-gergo-beszamoloja

Pedagógiai képzések:

A Közélet Iskolája stratégiai célja a kritikai pedagógia módszertanának fejlesztése és terjesztése Magyarországon az oktatásban és a mozgalmi munkában is. Ennek érdekében 2018-ban két képzést tartottunk:

A felszabadítás pedagógiájacímmel immár negyedszer tartottunk 3×2 napos képzést a kritikai pedagógia elméletéről és módszereiről az Artemisszió Alapítvánnyal együttműködésben, amelyen 13 ember vett részt. A képzést Végh Panni és Udvarhelyi Tessza tartották.

Beszámolók:

http://www.kozeletiskolaja.hu/post/nem-a-megszokott-oktatasi-bank-felszabaditas-pedagogiaja-1-nap

http://www.kozeletiskolaja.hu/post/az-egyik-legjobb-dolog-ami-tortent-velem-felszabaditas-pedagogiaja-2-nap

http://www.kozeletiskolaja.hu/post/modszertan-helyett-uj-eletszemlelet-felszabaditas-pedagogiaja-3-nap

A Társadalmi egyenlőtlenségek című tanárképzésen Dósa Mariann 9 résztvevőnek adta át a korábban büntetésvégrehajtási intézményekben tartott kritikai elméleti képzésünk elméleti hátterét és módszertanát.

Kommunikációs képzések:

A Kommunikálni muszáj, de hogyan? című háromnapos képzésünk három különböző témát jártunk körül meghívott előadók segítségével: az erőszakmentes kommunikációt, a beszélgetések moderálását és a konfliktuskezelés alapjait. A képzést Béni Boróka, Hoffmann Kriszta, Udvarhelyi Tessza és Wirth Judit tartották és összesen 22 ember vett rajta részt.

Beszámoló: http://www.kozeletiskolaja.hu/post/kommunikalni-muszaj-de-hogyan-beszamolo-a-kepzesrol

A Fotózás és aktivizmus című kétnapos képzésen Csoszó Gabriella vezetésével kaptak a résztvevők bevezetést a fotózás technikai alapismereteibe, valamint abba, hogyan lehet a fotót felhasználni az aktivista munkában. A képzésen összesen 15 fő vett részt.

Beszámoló: http://www.kozeletiskolaja.hu/post/fotozas-es-aktivizmus-jatszva-csapatban-reszvetel-es-elmenyalapuan

A Videó érdekérvényesítés című képzésen a Jogriporter Alapítvánnyal együttműködésben ismerkedtek meg a résztvevők a videózás alapjaival és azzal, hogyan lehet használni a videót az érdekvédelemben. A képzést Takács István Gábor és Surányi Ádám tartották. A képzésen összesen 17 ember vett részt.

Beszámoló: http://www.kozeletiskolaja.hu/post/video-erdekervenyesites-beszamolo-a-kepzesrol

Az Állampolgári újságírás és blogírás című képzés célja, hogy a résztvevők képesek legyenek mások számára is érthetően megfogalmazni társadalmi témákat és tudást szerezzenek arról, hogy ezeket hogyan tudják feldolgozni és megjelentetni az írott sajtóban és a közösségi médiában. A háromnapos képzést Varga Márta és Ámon Kata tartották összesen 14 fő részvételével.

Beszámoló: http://www.kozeletiskolaja.hu/post/irasra-fel-ajtay-andras-beszamoloja

Képzések a választásokról:

Kit érdekelnek a választások?címmel háromnapos műhelymunkát tartottunk civil szervezeteknek az országgyűlési választások kapcsán. A képzést Varga Márta, Sebály Bernadett és Udvarhelyi Tessza tartották. A képzésen összesen 24 ember vett részt.

Beszámoló: http://www.kozeletiskolaja.hu/post/tudatos-valasztopolgarkent-hagytam-el-a-termet-beszamolo-a-valasztasi-kepzesrol

Az önkormányzat mi vagyunk!című képzésen az 2019-es önkormányzati választásokra készültünk érdeklődő civil szervezetek részvételével. A képzést Sebály Bernadett és Udvarhelyi Tessza tartották. Összesen 22 ember vett részt.

Beszámoló: http://www.kozeletiskolaja.hu/post/mikozben-masoktol-tanultunk-a-sajat-eroinket-fedeztuk-fel-beszamolo-az-onkormanyzati-kepzesrol

Egyéb elméleti és gyakorlati képzések:

A Jogaid nem védik meg magukat! című kétnapos képzésen, amit a TASZ-szal közösen tartottunk azokkal a jogokkal ismertettük meg a résztvevőket, amelyek segítségével érvényt szerezhetnek érdekeinek és értékeiknek. A képzést Dósa Mariann és Mráz Attila tartották és összesen 21 fő vett részt rajta.

Beszámoló: http://www.kozeletiskolaja.hu/post/magabiztosabban-es-tudatosabban-allok-ki-magamert-a-hetkoznapok-soran-beszamolo-az-allampolgari-jogok-kepzesrol

Az Akciószervezés képzésen három témát dolgoztunk fel meghívott képzők segítségével: kreatív akciók szervezése, tüntetésszervezés és polgári engedetlenség. A képzést Karlik Cintia, Sebő Ferenc, Döme Zsuzsanna és Misetics Bálint tartották. A képzésen összesen 20 ember vett részt.

Beszámoló: http://www.kozeletiskolaja.hu/post/beszamolo-az-akcioszervezes-kepzesrol

A Képzés a nemi szerepekről és a nemek közti egyenlőtlenségekről című két és félnapos képzés azt járta körül, hogy hogyan korlátoznak minket ezek a szerepek és milyen lehetőségeink vannak a változtatásra. A képzést DósaMariann és Szabó Móni tartották összesen 18 résztvevő számára.

Beszámoló: http://www.kozeletiskolaja.hu/post/ferfikent-en-is-szenvedek-ferfikent-a-tolem-elvart-nemi-szereptol-beszamolo

A Részvételi akciókutatás című képzés ennek a számunkra kiemelten fontos megközelítésnek az elméleti és gyakorlati alapjaival ismertette meg a résztvevőket. A képzést Dósa Mariann és Udvarhelyi Tessza tartották 18 fő részvételével.

Beszámoló:http://www.kozeletiskolaja.hu/post/hasznaljuk-kutatast-hogy-a-vilagot-jobb-hellye-tegyuk-beszamolo-a-reszveteli-akciokutatas-kepzesrol

A TASZ A fogyatékosság erő! című képzéssorozatban együttműködő partnerként egy kétnapos képzés keretében összesen hét szervezet több mint 20 képviselőjének nyújtott képzést Udvarhelyi Tessza a kampánytervezésről és az érdekvédelemről.

Beszámoló:http://www.kozeletiskolaja.hu/post/a-civilseget-tanulni-kell-a-tasz-szal-egyutt-tartottunk-kepzeseket-fogyatekos-erdekvedoknek

Nyári egyetem:

Hetedik Nyári egyetemünket ismét A Város Mindenkié csoporttal közös szervezésben tartottuk meg „Ellenállás a diktatúrában”címmel. Mint korábban, most is nyilvános felhívás segítségével raktuk össze a programot, amelynek eredményeképpen a két nap alatt tíz műhelymunka és három filmvetítés valósult meg. A kétnapos programon 120 fő vett részt.

Filmklubok:

Ebben az évben prioritás volt számunkra, hogy olyan ismeretterjesztő programokat is szervezzünk, amelyek nem igényelnek nagy elkötelezettséget, de lehetővé teszik, hogy minél többen megismerjék a szervezetünket, illetve az általunk képviselt értékeket. 2018-ban három különböző témában szerveztünk filmklubot: országgyűlési választások, feminizmus és a magyarországi társadalmi mozgalmak.

A Feminista filmklubban a Dühösen a legszebb és a Torz képviselet című filmeket vetítettük le. A két alkalmon összesen 50 fő vett részt.

A Budapest Pride fesztivál keretében vetítettük a Dühben egyesülve című filmet a Gólyában, amelyen 17 ember vett részt.

A Választási filmklubon a Vasakaratú angyalok, a Nem, A narancs forradalom és az Egy diktátor megbuktatása című filmeket vetítettül. A négy alkalmon összesen 60 ember vett részt.

A Magyar mozgalmakról szóló filmklubon a Nem szegényeknek való vidék, a Rongyosforradalom, az Eltitkolt évek és az Egységben az erő című filmeket vetítettük. A négy alkalmon összesen 90 ember vett részt.

Angol nyelvű képzések:

2018 során folytattuk a Közép-európai Egyetem (CEU) menekült-oktatási programjában, az OLIve-ban tartott képzéseket az érdekvédelem és kritikai gondolkodás területein, illetve ugyanitt Társadalompolitika tantárgyból tartott egyik munkatársunk egyéni órákat több menekült diáknak is. 2018-ban ismét együttműködtünk a Menedék Egyesülettel, ahol bevezető képzést tartottunk az aktivizmusról a szervezet menekült és bevándorló ügyfeleinek. Ezeken a képzéseken összesen 20 ember vett részt.

Beszámoló a társadalompolitikai mentorálásról: http://www.kozeletiskolaja.hu/post/kozpolitikai-mentoralas-a-ceu-n

A Szociális cirkusz és kritikai pedagógia című képzésen Udvarhelyi Tessza és képzőtársai 3 olasz, 3 spanyol és 3 magyar cirkuszművészeti szakembernek tartottak képzést a Magyar Zsonglőr Egyesület megbízásából.

A European Community Organizing Network által szervezett Citizen Participation University keretében Kunbábonyban Udvarhelyi Tessza tartott előadást 40 nemzetközi résztvevőnek a kritikai pedagógia szerepéről a mozgalmi szerveződésben.

A Heinrich Böll Alapítvány által szervezett Congress of Young Europeans keretében Dósa Mariann tartott műhelymunkát 15 résztvevőnek a fiatalok részvételéről a politikában.

Játékosítás

Idén módszertani szempontból a játszva tanulásra fókuszáltunk. Udvarhelyi Tessza és Badzsó Angéla is elvégzett ezzel kapcsolatos képzéseket és felderítettük, milyen aktivista társasjátékok léteznek. Kifejlesztettük saját aktivista társasjátékunkat is Szerveződj! címmel, amelynek szélesebb körű terjesztését 2019-re tervezzük.

2.     Részvételi akciókutatás

Az Önállóan lakni – közösségben élni kutatócsapat tíz mozgássérült ember és négy szövetséges együttműködéseként indult 2016-ban. A kutatás annak feltárására irányult, hogy milyen lehetőségei és akadályai vannak a fogyatékos emberek önálló lakhatásának ma Magyarországon. A kutatás lezárulta után a csoport érdekvédelmi tevékenységbe kezdett az akadálymentes tömegközlekedésért és az önálló lakhatásért, melyet a Civil Kollégium Alapítvány is támogat. A Közélet Iskolája stratégiai tanácsadással, mentorálással és a csoport igényeire szabott képzésekkel segíti a mozgássérült aktivisták munkáját. 2018-ban a csoport fontos szerepet játszott abban, hogy 3-as metró felújításának része lesz a vonal teljes akadálymentesítése. Fontos mérföldkő, hogy a közös kutatás eredményeit összefoglaló záróbeszámoló is ebben az évben jelent meg könyv formájában.

További információ a csoportról:

http://www.kozeletiskolaja.hu/page/onalloan-lakni és https://www.facebook.com/OnalloanLakniKozossegbenElni/

A budapesti Corvinus egyetemen a 8. Living Knowledge Conference nyitóelőadását tartotta Udvarhelyi Tessza és Molnár Zóra, az Önállóan lakni – közösségben élni csoport közösségszervezője a részvételi akciókutatásról és a tudomány demokratizálásáról.

Tessza előadás itt olvasható: http://www.kozeletiskolaja.hu/post/tessza-udvarhelyi-how-to-use-research-for-activism

Zóra előadása itt olvasható: http://www.kozeletiskolaja.hu/post/zora-molnar-how-to-use-research-for-activism

A European Community Organizing Network által szervezett Citizen Participation University keretében Kunbábonyban Udvarhelyi Tessza tartott műhelybeszélgetést 15 nemzetközi résztvevőnek a részvételi akciókutatás módszertanáról.

A National Democratic Institute meghívására Udvarhelyi Tessza tartott előadást a részvételi akciókutatásról 15 kelet-európai roma aktivistának.

3.     Stratégiai tervezés

2018 során összesen kilenc civil szervezetnek segítettünk stratégiai tervezésben vagy stratégiai tanácsokkal, hogy tudatosan, átgondoltan és így valóban hatékonyan és eredményesen tudják végezni munkájukat. Büszkék vagyunk rá, hogy együtt dolgozunk közösségi, LMBTQ, jogi, politikai, kulturális, társadalomtudományi, drogprevenciós és lakhatási szervezetekkel is a stratégiájuk építésén.

Bővebben: http://www.kozeletiskolaja.hu/page/szervezetfejlesztes

4.     Könyvkiadás

Anya kiáll és beszél

2017-ben elkészült az aktivistákat és érdekvédőket bemutató könyvsorozatunk második része. Az Anya kiáll és beszél című kötet bemutatja, hogy az anyaság milyen akadályokat gördít a nők politikai szerepvállalása elé, ezeket az akadályokat hogyan lehet leküzdeni és ez a szerepvállalás mit jelent az érintett nők számára. A kötetben az interjúkat Csoszó Gabriella fotói illusztrálják. A könyvet a Napvilág Kiadóval együttműködésben 500 példányban jelentettük meg, amely 2018 végére lényegében elfogyott.

A könyv kapcsán 2018 során két alkalommal szerveztünk kiállítást Csoszó Gabriella fotóiból a Kelet Kávézóban. Az első alkalommal a kiállítás megnyitóját összekötöttük a könyv szereplőivel folytatott beszélgetéssel is.

Bővebben:

http://www.kozeletiskolaja.hu/post/megjelent-anya-kiall-es-beszel

5.     Mozdulj a Losiért!

2017 őszén a Civil Kollégium Alapítvány támogatásával indult el a Mozdulj a Losiért program Józsefvárosban. A közösségszervező program célja az volt, hogy megerősítse a Losonci Általános Iskola szülői közösségét és konkrét fejlesztéseket harcoljon ki ki az iskola fenntartójánál. 2018 nyarán a program sikerrel zárult: az önkormányzat elkülönített pénzt az iskola kerítésének cseréjére, amely a szülői csoport egyik fő követelése volt. A programot Badzsó Angéla valósította meg.

Beszámoló:http://www.kozeletiskolaja.hu/post/mozdulj-a-losiert-beszamolo

6.      Egyéb rendezvények:

Évnyitó:

2018 szeptemberében tartottuk meg 5. évnyitónkat 25 fő részvételével az Auróra közösségi házban, ahol kerekasztal beszélgetést tartottunk arról, hogy mi lehet a szerepe a civil szervezeteknek a közelgő önkormányzati választásokban.

A kerekasztal-beszélgetés itt meghallgatható: https://www.youtube.com/watch?v=pKFGTQqYD04

Mozgalmi társasjáték est

A Szabad Október Fesztivál keretében a Deviszont Közösségi térrel együttműködésben olyan társasjáték estet tartottunk 20 fő részvételével, ahol az aktivizmusról és az oktatásban megjelenő társadalmi egyenlőtlenségekről tanulhattunk közösen.

A demokrácia nem főnév, hanem ige

A Józan Ész Társaság meghívására Veszprémben tartott előadást Udvarhelyi Tessza 50 ember részvételével „A demokrácia nem főnév, hanem ige. Politikai oktatás és állampolgárság egy illiberális demokráciában” címmel.

7.     Együttműködések

2018-ben is folytatódott a Civilizáció kampány a Közélet iskolája részvételével, amelyben számos civil szervezet működik együtt a civil szektort megbélyegző és ellehetetlenítő kormányzati intézkedésekkel szemben.

Bővebben: www.kozeletiskolaja.hu/page/blog/tagged/civiliz%C3%A1ci%C3%B3

A Kutatás Mindenkié elnevezésű partnerségben olyan kutatókkal dolgozunk együtt, akik a részvételi vagy együttműködésen alapuló kutatásokat valósítanak meg. A csoportban elsősorban tudás- és tapasztalatcsere valósul meg.

8.     Kommunikáció:

Honlap

2018 folyamán – a tavalyi adatokhoz hasonlóan – átlagban havonta 700 nézte meg az oldalt. A látogatók visszatérési aránya kb. 60%.

Facebook

2018 végén 3380 lájkolónk volt, ami közel 800 fővel több, mint egy évvel ezelőtt. 

Instagram

2018-ban elindítottuk a Közélet Iskolája Instagram csatornáját is, amelynek 238 követője van.

Hírlevél

A Közélet Iskolája hírlevelét 2015 márciusa óta juttatjuk el e-mailes formában a szervezet szimpatizánsaihoz (képzések és egyéb programok résztvevői). A címzettek száma 2018 végén 370 fő, amely a tavalyi 700 főhöz képest jelentős visszaesés. A csökkenés oka a GDPR szabályozás bevezetése, amely megnehezítette, hogy a korábban már a hozzájárulásukat adó résztvevők továbbra is kapják a hírlevelet.

Megjelenés a sajtóban

A Közélet Iskolája a sajtóban 2018 során hat alkalommal jelent meg a sajtóban, ebbe nem számítva az Önállóan lakni – közösségben élni több tucat sajtómegjelenését.

9.     Önképzés

2018 során szervezetünk tagjai számos képzésen és konferencián vettek részt, hogy tovább fejlesszék pedagógiai készségeiket és szakmai tudásukat.

A háromnapos Megaphone2018 konferencián Fernengel Ági vett részt Romániában, ahol az aktivizmusban használható digitális eszközökről tanult.

Beszámoló: http://www.kozeletiskolaja.hu/post/megaphone2018-szervezodj-kelet-europaian

A kilencnapos Háborús játékok című képzésen Udvarhelyi Tessza vett részt Olaszországban és a játékosítás elméletéről és gyakorlatáról tanult. A képzés eredményeképpen kidolgoztuk a Szerveződj! című aktivista társasjátékot.

Beszámoló: http://www.kozeletiskolaja.hu/post/haborus-jatekok-a-bekeert

A Neteducatio által 15 órában szervezett Játékkal jobb tanítani! – A gamification elmélete és gyakorlata kezdőknek című képzésen Badzsó Angéla vett részt az Iskola részéről.

10.  Kuratórium és Tanácsadó Testület

A Közélet Iskolája Alapítvány Kuratóriuma 2018-ban egy ülést tartott. Többek között megtárgyalta és elfogadta a 2017. évi beszámolót és költségvetést, valamint az Alapítvány 2018. évi szakmai stratégiáját. A Kuratórium létszáma 2018-ban bővült. Az öttagú testület új tagja Pikó András.

A tevékenységek jövőbeli stratégiai kérdéseiről folytatott konzultációt a fennállásunk alatt második alkalommal összehívott Tanácsadó Testület, amely az Iskolához közel álló civil szervezetek képviselőiből áll.

11.  Személyi ügyek

2018-ban az Alapítványban több személyi változás is történt. 2018 nyaráig Udvarhelyi Éva Tessza ügyvezető igazgató és Dósa Mariann oktatási programvezető mellett Badzsó Istvánné Angéla a Mozdulj a Losiért program közösségszervezőjeként erősítette a csapatot. Csengei Andrea az Önállóan lakni kutatócsoport egyik koordinátoraként dolgozott nálunk, Várady Istvánt pedig fotósként foglalkoztattuk.

2018 második felében Dósa Mariann helyét Fernengel Ágnes vette át mint oktatási programfelelős, Badzsó Istvánné Angéla pedig a projekt lezárulta után az iskola oktatási szervezőjeként dolgozik nálunk. Csengei Andrea szerződését megszüntettük az Önállóan lakni kutatás aktív szakaszának lezárulása miatt. Várady István továbbra is alkalmi munkavállalói szerződéssel dokumentálja munkánkat.

Az Alapítvány munkáját 2018-ban is segítették önkéntesek. A pénzügyeket a korábbi évekhez hasonlóan Dániel Anna önkéntes kezeli, és önkéntesek segítik a grafikai és rendezvényszervező munkát is. Többen technikai és fordítási segítséget nyújtottak a működéshez. A folyamatos munkát végzőkkel önkéntes szerződést kötöttünk.

A Közélet Iskolája csapatáról bővebben: http://www.kozeletiskolaja.hu/page/kik-vagyunk

12.   Adatvédelem

2018 májusáig kidolgoztuk a Közélet Iskolája adatkezelési szabályozását azzal a céllal, hogy a személyes adatok kezelése megfeleljen a hatályos magyar és európai uniós jogszabályok által megfogalmazott elvárásoknak. Ezzel együtt elkezdtük a szabályzatban rögzített feltételek teljesítését is.

Adatvédelmi tájékoztató: http://www.kozeletiskolaja.hu/page/adatvedelem

13.  A működés technikai feltételei

A Közélet Iskolája 2018-ban is az Auróra közösségi központban működött. A honlap technikai üzemeltetését a SiteSimpl (korábban: Smartagon.com) biztosítja térítésmentesen, a karbantartást munkatársaink és önkénteseink végzik.

Fotó: Várady István

Megosztás Facebookon
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás