A jogaid nem védik meg magukat! - Képzés az állampolgári jogokról

IMG_5747
from közéletiskolája on Flickr

Ez a képzés új időpontban kerül megrendezésre. Az új dátum november 23-24!

Mennyire ismered az állampolgári jogaidat és mennyire tudsz élni velük a gyakorlatban? Ezen a képzésen azokkal a jogokkal ismerkedünk meg, amelyek segítségével érvényt szerezhetsz érdekeidnek és formálhatod közösséged életét. A képzés során, felteheted majd a kérdéseidet és megtudhatod, milyen szervezetekhez fordulhatsz segítségért jogsértés esetén, illetve hogyan tudod megvédeni a jogaidat.

A kétnapos képzésen ilyen kérdésekre keresünk válaszokat:

-          Mire jó és hogyan működik a demokrácia? Hogyan tehető jobbá?

-          Milyen intézményekben hoznak politikai döntéseket Magyarországon?

-          Hogyan szabad kritizálnod a polgármestert, és mit tehetsz, ha ezért hátrány ért?

-          Hogyan tudhatod meg, mire költötte a közpénzt a helyi önkormányzat?

-          Hová fordulhatsz, ha azért nem vettek fel egy munkahelyre vagy nem kapsz segélyt, mert roma vagy nő vagy, fogyatékkal élsz, esetleg büntetett előéleted van?

Miért gyere el?

-          Gyakorlatban tapasztalt képzők

-          Elméleti és gyakorlati tudás egyensúlya, könnyen érthető tananyag

-          Interaktív, változatos módszerek

-          Sokszínű, befogadó és tenni akaró csoport

"Ez a képzés megmutatta, hogy hogyan lehet a sokszor száraznak tűnő jogot kellemes, érthető köntösben, gyakorlatiasan átadni." – egy korábbi résztvevő

Kiket várunk?

Olyan önkénteseket, aktivistákat vagy a közösségi munka iránt érdeklődő embereket várunk, akik a társadalmi igazságosságért, a valódi demokráciáért, a környezet védelméért, a helyi lakosok vagy munkavállalók jogaiért vagy bármely kisebbségi csoport érdekeiért dolgoznak. Előnyben részesülnek azok, akik maguk is valamelyik hátrányos helyzetű csoport tagjai. A képzésen való részvételhez előképzettség nem szükséges.

Mikor? 2019. október 23-24. (szombat-vasárnap) 10-18 óra

Hol? Miskolc, Martin Luther King Kollégium, Kiss tábornok utca 78.

Jelentkezés és további információ az itt található űrlapon 2019. november 17-ig. 

A képzést tartja:

Szabó Attila: Jogász, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) Választási Jogi Programjának koordinátora. Két éve foglalkozik politikai szabadságjogok védelmével. Ez idő alatt elsősorban a választási részvételhez, az információszabadsághoz, a gyülekezési szabadsághoz és a szólásszabadsághoz kapcsolódó ügyekben nyújtott jogi segítséget a TASZ-hoz forduló polgároknak. 

Vujovits Júlia: Szociológus és társadalmi nemek szakértő, a Közélet Iskolája képzője és kommunikációsa. Több mint öt éve foglalkozik demokratikus oktatással és társadalmi kérdések közérthető tanításával a Demokratikus Ifjúságért Alapítványban.

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 20.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. A képzés alatt ebédet, valamint szükség esetén utazási támogatást és szállást is biztosítunk.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/364998064175642/


Kapcsolat: www.kozeletiskolaja.hu, kozeletiskolaja@gmail.com, 06209571610 (Fernengel Ági)