Barion Pixel

Tudástár

2017 márciusában háromnapos képzést tartottunk arról, milyen szerepe lehet a médiának az érdekvédelemben. A képzésre nagyon sokszínű csapat jött össze az ország minden tájáról és a résztvevők nagyon sokféle területen dolgoznak a társadalmi igazságosságért: többek között a betegjogok területén, a szegénység és hajléktalanság elleni küzdelemben, a közmunkások jogaiért, illetve a közösségi média és az LMBTQ emberek érdekvédelmében. A képzést mindannyian nagyon élveztük és az értékelésekből az tűnik ki, hogy a résztvevők nagyon sok hasznos tudást tudtak visszavinni a saját csoportjaikhoz, szervezeteikhez.

A képzés elején a média felépítésével és működésével ismerkedtünk meg, majd a gyakorlati is kipróbáltuk a nyilvános megjelenés a sajtóban való nyilatkozás csínját-bínját. Minden résztvevővel készült egy kamerára felvett gyorsinterjú, amit közösen értékeltünk, elemeztünk ki. Néhány szervezet honlapját és Facebook oldalát is megnéztük közösen és visszajelzéseket adtunk egymásnak azok hatásosságáról. A résztvevők házi feladatot is kaptak: a két képzési alkalom között eltelt időben meg kellett valósítaniuk valamilyen kommunikációs tevékenységet, amit aztán ismét közösen értékeltünk. Úgy tűnt, a résztvevők nagyon sokat tanultak egymástól és volt, aki már ebben a rövid időszakban is a gyakorlatba ültette a képzésen tanultakat. Az egyik legnehezebb feladatnak a hír- és sajtóközlemény írás bizonyult, amit több körben is gyakoroltunk, majd a képzés végén két csoportban élő sajtótájékoztatót tartottunk a résztvevők által kiválasztott témákban.

Végül, arról, hogy milyennek találták a képzést, így írtak a résztvevők:

Nagyon jó volt és szakmailag sokat segített a fejlődésben.

Sok gyakorlati tapasztalattal és tanáccsal segített.

Segített a hiányosságaim pontos meghatározásában és abban, mit kellene még tanulni, fejlődni.

Megtanultam, hogy egy szervezet sikeres sajtószerepléseinek, láthatóságának milyen különböző aspektusai vannak, hogyan lehet ezeken dolgozni.

Nagyobb odafigyelést tanultam embertársaim felé és azt is, hogy messze még a cél.

Mindig érdekelt a média, főleg a vizuális része. A sajtótájékoztató szervezése nagyon nagy élmény volt.

Nagyon fontos volt a nyilatkozás, a sajtóközlemény és a storytelling.

Köszönjük mindenkinek az aktív részvételt és azt, hogy mindenki ennyire nyitottak és konstruktívan állt a többiek munkájához. Jövőre folytatjuk 🙂

Képek a képzésről

Fotó: Várady István

Megosztás Facebookon
Egy közösségi tér munkatársaként látogattam el a műhelyfoglalkozásra, és bár alapvetően tisztában voltam a ciklikusság koncepciójával, nagyon érdekelt, hogy szervezeti szinten ez a szemlélet hogyan tud megvalósulni.    Az alkalom...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás