A munka korlátai – filmklub és beszélgetés Miskolcon

Saša Uhlová, cseh újságíró hat hónapot töltött azzal, hogy feltárja a legrosszabbul fizetett állásokban uralkodó törvénytelen és igazságtalan munkakörülményeket. Több hetet töltött egy kórházi mosodában, egy csirkefeldolgozó- és egy szemétfeldolgozó üzemben olyan emberek között, akik szinte minden idejüket munkával töltik: túlóráznak, nincs szabadságuk, betegen is dolgoznak, és az ebédszünet vagy tömegközlekedés olyan luxus, amit nem engedhetnek meg maguknak. Az erről az útról forgatott dokumentumfilm 2017-ben elnyerte a Jihlavai Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál díját és a közönségdíjat is.

A vetítés után meghívott vendégekkel fogunk beszélgetni a filmben felmerülő témákról és azoknak hazai vonatkozásairól. A részvétel ingyenes, és nem szükséges előre regisztrálni. A filmet eredeti (cseh) nyelven vetítjük magyar felirattal.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2910319975700483/

Hol? Otthonka (Horváth Lajos utca 7.)

Mikor? Február 26. (szerda) 17:00-20:00

A Közélet Iskolája és a Friedrich Ebert Stiftung közös „Munka & egyenlőtlenségek” filmklub sorozatában a munkaerőpiaci kiszolgáltatottságot vizsgáljuk, különös tekintettel a férfiakat és nőket eltérően érintő kérdésekre és egyenlőtlen viszonyokra. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy társadalmi mozgalmak és szerveződések hogyan képesek igazságosabb feltételeket teremteni. A filmvetítést beszélgetés követi a témával foglalkozó civil szereplőkkel, aktivistákkal vagy kutatókkal a téma magyar és helyi vonatkozásaira fókuszálva. A filmklub sorozat további része:

Gyárfoglalás – április 1.