Anyaként is az elnyomás ellen - jelölj te is aktivista anyákat!

A Velünk beszélj, ne rólunk! című könyvünk sikerén felbuzdulva a Közélet Iskolája újabb portrékötet kiadására vállalkozik. Ezúttal olyan nők életútját és tapasztalatait szeretnénk bemutatni, akiknek az anyaság mellett a politikai, közéleti szerepvállalás is fontos - vagy épp az anyaság politikai vetületei fontosak számukra és kifejezetten ezzel kapcsolatban végeznek aktivista, érdekvédő munkát.

A készülő könyv modelleket szeretne mutatni arra, hogyan lehet a személyeset a politikaival összeegyeztetni vagy kifejezetten politizálni azt. Ez inspiráció lehet a hasonló helyzetben lévő nők és partnereik számára, és hasznos fogódzó lehet azoknak a nőknek, akiket foglalkoztat a gyerekvállalás gondolata, de tartanak az anyaság elszigetelő hatásától.

Emellett az is célunk a könyvvel, hogy megmutassuk a szélesebb nyilvánosság számára, hogy az anyaság milyen akadályokat gördít a nők politikai szerepvállalása elé, ezeket az akadályokat hogyan lehet leküzdeni és ez a szerepvállalás mit jelet az érintett nők számára.

A kötetben összesen 10 portré fog szerepelni olyan anyákról, akik érdekvédő, aktivista munkát végeznek a mai Magyarországon. A szöveges portrékat Csoszó Gabriella képei fogják illusztrálni.

Azért hogy a portrék tükrözzék a magyarországi aktivista-érdekvédő közösség sokszínűségét, nyilvános pályázatot hirdetünk: Ha ismersz olyan anyát, aki aktivista, érdekvédő, közösségszervező vagy más közéleti, politikai munkát végez, küldd el jelölésedet az itt elérhető jelölő lapon. Jelölési határidő: december 15. 

További információ: kozeletiskolaja@gmail.com, 06 70  509 8510 (Dósa Mariann)

Fotó: Magyar Szegénységellenes Hálózat