Az ír egyenlő házasság története - online filmklub és beszélgetés

A dokumentumfilm egy sikeres mozgalom történetét mutatja be. Megismerhetjük az elszánt aktivistákat, akik hatékony alulról szereződő kampányukkal elérték, hogy a 2015-ös népszavazáson elfogadják az ír állampolgárok az azonos neműek jogát a házassághoz és gyerekvállaláshoz.

Hogyan kampányoltak a jogegyenlőségért küzdő szervezetek egy olyan országban, ahol a lakosság közel 80%-a katolikus? Milyen mélypontjai és sikerei voltak a sokéves küzdelemnek? Hogyan fogtak össze a helyi LMBTQ szervezetek a közös cél érdekében, miközben számos dologban nem értettek egyet? Mindez kiderül a filmből, majd a vetítést követően meghívott vendégekkel beszélgetünk az egyenlő házasság jelentőségéről, a hazai LMBTQ mozgalom sikereiről és akadályairól és arról, hogy mit tanulhatunk mindebből Magyarországon.

A beszélgetés résztvevőit hamarosan közzétesszük a facebook eseményben…

Mikor? 2021. március 25. (csütörtök) 17:30-18.50 online filmvetítés, majd 18:50- 20:10 online beszélgetés 

Hogyan lehet megnézni a filmet? A filmet online felületen fogjuk vetíteni, amihez a linket a regisztrált érdeklődőknek emailben küldjük el. A film 78 perces, a vetítés angol nyelven történik magyar felirattal.

Regisztrálj az oldal alján ide kattintva: https://forms.gle/AptaxNLokL4SdGqf6

Hol lesz a beszélgetés? A beszélgetést  élőben közvetítjük, amit megtalálsz ebben az eseményben a 18:50 után, illetve a Közélet Iskolája Facebook-oldalán, így ennek a megtekintéséhez NEM szükséges előre regisztrálni.

Facebook esemény: www.facebook.com/events/474666403555010/

 _________________________

Kapcsolat: kozeletiskolaja@gmail.com, www.kozeletiskolaja.hu, 0620 550 1561

A Közélet Iskolája további eseményei: http://www.kozeletiskolaja.hu/page/aktualis-kurzusok