Beosztásom: gyakornok - online filmklub és beszélgetés

A Beosztások: gyakornok azt mutatja be, hogy mi a probléma a fizetetlen gyakornoksággal és a fiatalok hogyan szerveződnek világszerte ez ellen. A dokumentumfilm három olyan fiatal történetét követi végig, akiknek elegük lett a kizsákmányoló rendszerből és aktivistaként igyekeznek felhívni a figyelmet arra, hogy igazságtalanság ingyen munkát várni a pályakezdőktől. A gyakornokok dilemma elé kerülnek: összeszorított fogakkal elfogadják a rendszert, ami jó kezdő löketet adhat a karrierjüknek, vagy felemelik a hangjukat és egy mozgalom részeként állnak ki az érdekeikért.

A vetítést követően meghívott vendégekkel beszélgetünk munkahelyi érdekérvényesítésről, fizetetlen gyakornokságról és a film magyar vonatkozásairól.

Mikor? 2021. március 11. csütörtök  17:30-18.40 online filmvetítés, majd 18:50- 20:10 online beszélgetés 

Hogyan lehet megnézni a filmet? A filmet online felületen fogjuk vetíteni, amihez a linket a regisztrált érdeklődőknek emailben küldjük el. A vetítés angol nyelven történik magyar felirattal.

Regisztrálj ide kattintva: https://forms.gle/vk8wWYPjxRAEpMod7

Hol lesz a beszélgetés? A beszélgetést  élőben közvetítjük, amit megtalálsz ebben az eseményben a 18:50 után, illetve a Közélet Iskolája Facebook-oldalán, így ennek a megtekintéséhez NEM szükséges előre regisztrálni.

Facebook esemény: www.facebook.com/events/551142845844910/ 

 

A film 1 óra 10 perces, Rendező: Nathalie Berger, Leo David Hyde (2019), további információ: https://www.callmeintern.com/

 

Kapcsolat: kozeletiskolaja@gmail.com, www.kozeletiskolaja.hu, 0620 550 1561

A Közélet Iskolája további eseményei: http://www.kozeletiskolaja.hu/page/aktualis-kurzusok