Elindult az Önállóan lakni - közösségben élni kutatás

DSC07255.jpg
on lh6.googleusercontent.com

Szeptember 21, 22, 23-án 10 fős kutatócsapatunk három tréner segítségével megkezdte a felkészülést az „Önállóan lakni – közösségben élni” című kutatásra. A képzés során betekintést nyertünk a tudományos kutatás módszertanába, áttekintettük a célok eléréséhez vezető utakat, az adatgyűjtés és értelmezés kérdéseit, valamint a kutatáshoz kapcsolódó elvárásainkat, félelmeinket is.

Csoportos és páros gyakorlatokon keresztül megismertük egymást, igaz többen már ismertük egymást. Jó volt tapasztalni, hogy, bár mindannyian mozgáskorlátozottak vagyunk, mégis másképpen éljük meg akadályozottságunkat.

Figyelmet fordítottunk a Magyarországon elindult kitagolási folyamat hiányosságainak és pozitívumainak átbeszélésére, és egyéni lakáskörülményeinket is megosztottuk egymással.

A kutatások fajtái közül leginkább a Részvételi Akció Kutatással ismerkedtünk meg, az „Önállóan lakni – közösségben élni” kutatásban is a kezdeti, tervezési munkától kezdve egészen az eredmények bemutatásáig és az eredmények által kijelölt szükséges cselekvések megvitatásáig részt veszünk.

A munka jövő héten indul, nagy kedvvel és lelkesedéssel vágunk bele.

Balázs Péter

További fotók a képzésről:

Fotó: Várady István