Felhívás: Elvisszük hozzád a Szerveződj! érdekvédelmi társasjátékot

IMG_7875
from közéletiskolája on Flickr

A Közélet Iskolája célja, hogy a demokrácia ne csak papíron, hanem a valóságban is létezzen Magyarországon. Ehhez elengedhetetlen, hogy az emberek közösen álljanak ki a számukra fontos ügyekért. 

A Szerveződj! című felnőttek számára kifejlesztett társasjátékkal meg szeretnénk mutatni, hogy az aktivizmusnak és az érdekérvényesítésnek számtalan formája létezik – és azt is, hogy ezt mindenki tudja csinálni! Azt reméljük, hogy a játék jó beszélgetéseket eredményez, valamint kibővíti az aktív állampolgárok eszköztárát.

Most ingyenes társasjáték délutánt ajánlunk szociális intézményeknek és hátrányos helyzetű emberekkel dolgozó civil szervezeteknek!

Várjuk családsegítők, nappali melegedők, hajléktalanszállók, munkaügyi központok, könyvtárak, hátrányos helyzetű emberekkel dolgozó szervezetek vagy közösségi terek jelentkezését!

Egy 2 órás program keretében 5-10 résztvevőt vonunk be. A játékot rövid felvezetés előzi meg és a tanultak feldolgozása zárja. A résztvevőket arra is bátorítjuk, hogy jelentkezzenek a Közélet Iskolája ingyenes képzéseire.

Miért érdemes megrendelni az ingyenes programot?

- A résztvevők egy kellemes délutáni program keretében játékosan gondolkodhatnak arról, hogy hogyan lehet az őket érintő ügyekben kiállni az érdekeikért és hallatni a hangjukat. Például a játék során a csapat közösen meg akarja akadályozni, hogy a városi park helyére plázát építsenek, vagy azért küzdenek, hogy ne csökkentsék le a munkanélküli segély időtartamát.

- A játék bemutatja, hogy milyen állampolgári jogaink vannak, amelyek segítségével egy igazságosabb társadalomért tehetünk. 

- A résztvevők megismerhetik a Közélet Iskolája Alapítványt, mely számos programot kínál hátrányos helyzetű embereknek. 

-  A kooperatív játék segíti a résztvevők együttműködési és kommunikációs készségeit.

- Amennyiben az intézmény munkatársa is részt vesz, bepillantást nyerhet az oktatási célú játékosítás módszereibe.

Mit kérünk az intézménytől?

- A helyszín biztosítását, ahol zavartalanul lehet egy asztal körül játszani és beszélgetni.

- Minimum 7 résztvevő jelentkezését.

Ha a program felkeltette az érdeklődésedet, kérjük, írj emailt a kozeletiskolaja@gmail.com címre, és megbeszéljük a részleteket.

Tudj meg többet a játékról ide kattintva!