Hogyan beszélgessünk jól az online térben? – moderátorképzés

Az online megbeszélések, események és képzések mára az életünk természetes részét képezik, ám aki maga is próbált ilyet szervezni, tudhatja, hogy nem könnyű ezeket az alkalmakat egyszerre hatékonnyá, érdekessé és közösségivé tenni.

Ezen a képzésen a résztvevők megismerkedhetnek a beszélgetések és találkozók demokratikus moderálásához szükséges alapokkal, annak érdekében, hogy a csoportjuk még hatékonyabban tudjon működni. A képzés alatt lehetőség lesz közösen gondolkodni, megosztani a tapasztalatokat és konkrét helyzeteket is gyakorolni.

Az online képzésen ilyen helyzetekre keresünk megoldásokat:

- Hogyan lehet megfelelő környezetet teremteni a csoportos beszélgetésekhez?

- Hogyan lehet elősegíteni, hogy egy beszélgetés során mindenki szóhoz jusson, ám ne tartsanak végtelenségig a találkozók?

- Hogyan lehet hatékonyan és demokratikus módon döntéseket hozni?

Miért gyere el?

- Gyakorlatban tapasztalt képzők

- Interaktív, változatos módszerek

- Sokszínű, befogadó és tenni akaró csoport

"Rájöttem, hogy online is lehet teljes értékű, interaktív találkozókat szervezni. Sok új eszközt és módszert ismertem meg, melyeket fel tudok használni a későbbiekben.” – korábbi résztvevő

Kiket várunk? Olyan önkénteseket, aktivistákat vagy a közösségi munka iránt érdeklődő embereket várunk, akik a társadalmi igazságosságért tesznek, és a csoportműködésükben fel tudják használni a kapott módszereket és tudást.

Hol?

Online Zoom találkozókon tartjuk a képzést, amihez szüksége lesz a résztvevőknek kamerával és mikrofonnal ellátott telefonra vagy számítógépre és stabil internetkapcsolatra.

Mikor?

-       április 9.(péntek) 16:30-19.30

-       április 10. (szombat) 10:00-13:00

 Facebook esemény: www.facebook.com/events/259601012505059/

Jelentkezés és további információ a lap alján is megtalálható űrlapon 2021. március 31-ig: https://forms.gle/SzxyesnZnkctR2UHA

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 10.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek.


A képzést tartják:

Vujovits Júlia: Szociológus és társadalmi nemek szakértő, a Közélet Iskolája képzője és kommunikációsa. Több mint hét éve foglalkozik demokratikus oktatással és társadalmi kérdések közérthető tanításával a Demokratikus Ifjúságért Alapítványban.  Ez alatt számtalan képzést, beszélgetést, fórumot vezetett már személyesen és az online térben egyaránt.

Bauer Flóra: Interkulturális pszichológia és pedagógia szakértő, a Közélet Iskolája képzője és közösségi koordinátora. A Kalandok és Álmok Szakmai Műhely külsős animátor-trénereként hat éve vezet gyerekfoglalkozásokat, felnőttképzéseket és munkacsoportokat.

________________________

Kapcsolat: www.kozeletiskolaja.hu, kozeletiskolaja@gmail.com, 06207794977

További programok a Közélet Iskolájában:  www.kozeletiskolaja.hu/page/aktualis-kurzusok