Hogyan tanítsunk társadalmi egyenlőtlenségekről? - szöveggyűjtemény bemutató

társadalmi egyenlőtlenségek szöveggyűjtemény
from közéletiskolája on Flickr

Megjelent a Társadalmi egyenlőtlenségek szöveggyűjtemény, mely 16 magyar és külföldi szerző meghatározó társadalomtudományi műveit tartalmazza rövidítve, közérthető nyelvezettel!

A kötet egy börtönökben tartott társadalmi egyenlőtlenségek kurzusból nőtt ki, melynek a tartalmát a Közélet Iskolája 'Az elnyomás arcai' nevű alapképzésébe sűrítette össze, most pedig egy szöveggyűjteményben foglaltuk össze a témákhoz kapcsolódó szövegeket.

Kiknek ajánljuk?
- Olyan felnőtteknek és fiataloknak, akiknek nem volt lehetőségük korábban társadalmi kérdésekről tanulni és rövidebb olvasmányok segítségével átfogó képet szeretnének kapni a rendszerszintű problémákról
- Azoknak, akik társadalmi egyenlőtlenségek oktatásával foglalkoznak, és ehhez keresnek tananyagot, szövegeket.

Mi lesz a bemutatón?
Az eseményen bemutatjuk a könyv tartalmát, beszélünk arról, hogyan nőtt ki a tankönyv a korábban börtönökben tartott társadalmi egyenlőtlenség kurzus anyagából. Majd a könyv első elnyomásról szóló szövegéről csinálunk egy interaktív gyakorlatot, melyet a résztvevők más közösségekben is megismételhetnek.
Természetesen lehetőség lesz pedagógiai és módszertani dilemmákat és kérdéseket is feltenni és átbeszélni az egyenlőtlenségek oktatásával kapcsolatban.

Mikor? 2019. október 29. (kedd) 18:00-20:30

Hol? Auróra közösségi ház (Budapest 1084 Auróra utca 11.)

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/481569845763664/


Hogy lehet hozzájutni?
Az szöveggyűjtemény digitális formában ingyen letölthető, nyomtatott formában pedig az eseményen lehet hozzájutni.
Letöltés és további részletek a kiadvánnyal kapcsolatban: http://www.kozeletiskolaja.hu/post/tarsadalmi-egyenlotlensegek-szoveggyujtemeny

Mi a célunk vele?
A társadalmunkról, és az abban uralkodó gazdasági- politikai folyamatokról való gondolkodás elengedhetetlen az aktív társadalmi részvételhez. Ám Magyarországon ehhez a tudáshoz csak kevesen férnek hozzá, hiszen ez nem része az alaptantervnek. Azért jelentettük meg ezt a kiadványt, mert szeretnénk, hogy az egyenlőtlenségek rendszerszintű okairól való tudás és közös gondolkodás ne csak az elit kiváltsága legyen.

Az eseményre nem szükséges előzetesen regisztrálni.

A szövegeket Dósa Mariann, a Közélet Iskolája társalapítója szerkesztette és Ván Janka illusztrálta. A könyv nyomtatását a Heinrich Böll Stiftung támogatta. Az esemény megszervezésében partnerünk a Szabad Terek Hálózata közösségépítő kezdeményezés, mely célja az, hogy a civil szervezetek megerősödjenek és megőrizhessék közösségi tereik függetlenségét.