Kommunikáció és média az érdekvédelemben - Képzés a Közélet Iskolájában

IMG_7541
from közéletiskolája on Flickr

Minden csoportnak saját története és üzenete van. A kommunikáció és média tudatos használata abban segít, hogy az emberek elköteleződjenek, megértsék és támogassák az ügyünket. Ezen a képzésen megtanulhatod, hogyan kommunikáld hatékonyan csoportod üzenetét különböző médiafelületek és kampányok segítségével - hogy minél többen higgyenek abban, amiben te is! 

 A kétnapos képzésen ilyen kérdésekre keresünk megoldásokat:

- Hogyan fogalmazzuk meg és juttassuk el másokhoz értékeinket, üzeneteinket?

- Milyen felületeken, és hogyan érdemes kommunikálni? Hogyan adjunk interjút?  

- Hogyan és milyen célból keretezzük át a megszokott narratíváinkat? 

- Milyen elemekből áll össze egy sikeres kommunikációs kampány?

 Miért gyere el?

- Média és civil szervezetek kommunikációjában tapasztalt képzők

- Elméleti és gyakorlati tudás egyensúlya, könnyen érthető tananyag

- Interaktív, változatos módszerek

- Sokszínű, befogadó és tenni akaró csoport

 „Motivációerősítés, tudáselmélyítés, jó társaság, szuper képzők! Gyere, ha tudatosabban szeretnéd csinálni a szervezeted média megjelenéseit” - korábbi résztvevő

Kiket várunk? Olyan önkénteseket, aktivistákat vagy a közösségi munka iránt érdeklődő embereket várunk, akik a társadalmi igazságosságért dolgoznak, és szeretnék fejleszteni a szervezetük/közösségük kommunikációját. Előnyben részesülnek azok, akik maguk is valamelyik hátrányos helyzetű csoport tagjai, illetve ha egy szervezetet többen képviselnek a képzésen.

MIKOR? 2020. április 24. (péntek) 15-19 óra és április 25. (szombat) 10-18 óra

HOL? Miskolc, Kiss tábornok út 78. (Martin Luther King Kollégium)

Jelentkezés és további információ az itt található űrlapon 2020. április 8-ig: 

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/3068742483153034/

A képzést tartják:

Szarka Alexandra: Szociális munkásból lett aktivista, közösségszervező. A Város Mindenkié csoport tagjaként és az Utcáról Lakásba! Egyesület munkatársaként  szervezett kommunikációs és közösségi adománygyűjtő kampányokat. A Deviszont Közösségi Tér társalapítója, ami újszerű állampolgári oktatási és kritikai pedagógiai program szakközépiskolásoknak.

Varga Márta: Szociális és médiamunkás. Miért fontos, hogy ügyeinkről a nyilvánossággal is beszélgessünk? Hogyan lehet meggyőzően kommunikálni? Mit kezdjünk egy váratlan újságírói kérdéssel? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kerestem én magam is a választ a szociális és civil szektor dolgozójaként 20 éve, majd egy váratlan lehetőséggel élve átültem a kérdezők székébe és rádiós hírszerkesztőként, szerkesztő-riporterként sok fontos kezdeményezés bemutatására nyílt lehetőségem. 

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 20.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. A képzés alatt ebédet, valamint szükség esetén gyermekfelügyeletet utazási támogatást és szállást is biztosítunk. A képzés helyszíne fizikailag akadálymentesített.

Kapcsolat:www.kozeletiskolaja.hu, kozeletiskolaja@gmail.com, 06209571610 (Fernengel Ági)