Közösségi érdekérvényesítés a munkahelyeken – online képzés

IMG_6385
from közéletiskolája on Flickr

A munkakörülményeink, a fizetésünk alapjaiban határozzák meg az életünket. Éppen ezért fontos, hogy ebbe beleszólásunk legyen, azaz ki tudjunk állni magunkért és egymásért a munkahelyeken is. Ezen a képzésen megtanulhatod, hogy hogyan építhetsz szolidáris, tenni akaró közösséget a munkában, hogy biztonságos és méltányos körülmények között dolgozzhassunk.

Az online képzésen ilyen kérdésekre keresünk megoldásokat:

- Hogyan lesz munkatársakból egy közös érdekekért kiálló csapat?

- Melyek a munkahelyi érdekérvényesítés eszközei (pl. sztrájk, aláírásgyűjtés)?

- Hogyan lesz egy munkahelyi problémából megnyerhető ügy?

- Mitől erős egy szakszervezet?

Miért gyere el?

- Gyakorlatban tapasztalt képzők és könnyen érthető tananyag

- Interaktív, változatos módszerek az online térben is

- Sokszínű, befogadó és tenni akaró csoport

Ez jelenleg a legjobb hely, ahol bárki az érdekérvényesítés témájában tanulhat.” – korábbi képzés résztvevő

Kiket várunk? Neked szól ez a képzés, ha szívesen tennél azért, hogy a munkahelyeden szolidáris, érdekérvényesítő közösség jöjjön létre, és tenni szeretnél azért, hogy demokratikusabbak legyenek a munkahelyek Magyarországon. Előnyben részesülnek azok a jelentkezők, akik hátrányos helyzetű csoport tagjai.                

Hol és mikor? 

 Online Zoom felületen tartjuk a képzést, amihez a résztvevőknek szüksége lesz kamerával és mikrofonnal ellátott telefonra vagy számítógépre és stabil internetkapcsolatra. A képzésre bekerült résztvevők emailben kapják meg a linket.

- Május 29. (szombat) 10-13 óra és 15-18 óra

- Május 30. (vasárnap) 10-13 óra és 15-18 óra                                              

Jelentkezés az itt található űrlapon vagy az oldal alján 2021. május 23-ig: https://forms.gle/ZoA7MNPjWY7x5FkDA                                       

Facebook eseményért kattints ide!

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 20.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek.

A képzést tartják:               

Dvorácskó Balázs: A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) szervezési titkára, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) Ifjúsági Tagozatának aktivistája. Évek óta foglalkozik dolgozói érdekérvényesítéssel és szervezéssel, az utóbbi időben oktatással is. Célja a szakszervezetek láthatóvá tétele, a társadalom minél szélesebb rétegeinek bevonása a munkavállalói érdekérvényesítés intézményeibe.

Kiss Krisztina: Nyolc éve tagja, és egy éve elnöke az Autonóm Területi Szakszervezetnek. A civil szféra sem ismeretlen számára mivel a Térerő Közösségi Alapítvány alapító kurátora. 32 évig dolgozott szociális területen. Jelenleg civil bizottsági tagként segíti a miskolci önkormányzat munkáját. Szívügyének tekinti a közalkalmazottak élet- és munkakörülményeinek javítását, valamint a dolgozók érdekérvényesítő képességének segítését.

_________________________

 

Kapcsolat és további képzések:www.kozeletiskolaja.hu, kozeletiskolaja@gmail.com, 06209571610

 

Ez a képzés a Közélet Iskolája „Jogaink és érdekérvényesítés” című képzéssorozat része. Önmagában is hasznos, de elvégezheted mellé az alábbi képzést is, hogy még jobban átlásd, hogy milyen jogaink vannak, amivel élni tudunk aktív állampolgárként:

-       A jogaid nem védik meg magukat! –képzés állampolgári jogokról (2021 ősz)