Barion Pixel

Tudástár

Anya kiáll és beszél – Anyák önmagukról, közéletről, aktivizmusról (Napvilág Kiadó – Közélet Iskolája)

Az itt szereplő aktivisták életének és munkájának egytől egyig az elhivatottság, a teherbírás, az önkritika, az együttérzés, a szolidaritás és egy jobb világba vetett hit az alapjai. Mindannyian tudatos érdekvédők: tudják, hogy miért küzdenek, és azt is, hogy ezt hogyan szeretnék elérni. A legtöbben másokkal együtt, közösségben dolgoznak, mert anyaként nagyon jól ismerik az odafigyelés, az együttműködés és a türelem szükségességét és erejét.

Azt reméljük, hogy a kötet inspiráció lehet azoknak a nőknek és partnereiknek, akik egyszerre nevelnek gyerekeket és végeznek közéleti munkát, illetve hasznos fogódzó lehet azok számára, akiket foglalkoztat a gyerekvállalás gondolata, de tartanak az anyaság elszigetelő hatásától.

A könyv reményeink szerint azok számára is példákat mutat, akik maguk kiváltságos helyzetben vannak és szeretnék jobban megérteni a közéleti szerepvállalásban akadályozott társaikat, hogy ezáltal empatikusabban, szolidaritással, partneri alapon tudjanak viszonyulni hozzájuk és velük együtt küzdhessenek egy igazságos társadalomért.

A könyv megvásárolható a nagyobb könyvesboltokban, a Napvilág Kiadó honlapján és a Közélet Iskolájában. Most már e-könyv formátumban is letöltheted!

Ha nálunk vásárolsz könyvet, azzal közvetlenül a munkánkat támogatod! Ha tőlünk vennéd meg a könyvet, írj emailt ide: kozeletiskolaja@gmail.com vagy vásárold meg bármelyik budapesti eseményünkön

E-könyv formátumban is elérhető ide kattintva! 

A könyvbemutatón rendezett kerekasztal-beszélgetés itt meghallgatható!

Élettörténetek:

Badzsó Istvánné Angéla
Baranyi Krisztina
Bende Anna és Kovács Vera
Bolba Márta
Csordás Anett
Dánielné Tóth Beáta
Dömösi Emese
Fazakas Pálma
Hoffmann Kriszta
Horváth-Kertész Noémi
Keszler Viki
Laborczi Dóra
Peksa Kama
Seres Barbara
Szilvásy Zsuzsanna
Várnai Anna

Szerkesztők: Dósa Mariann és Udvarhelyi Tessza
Fotók: Csoszó Gabriella
Borítókép: Krasznahorkai Emma
Az interjúkat készítette: Gimes Dóra, Csengei Andrea, Dósa Mariann és Udvarhelyi Tessza

 

Megosztás Facebookon
Ünnepelj velünk! Tízéves a Közélet Iskolája, tíz éve dolgozunk közösségi oktatási központként és segítjük az önszerveződést és mozgalomépítést. Az elmúlt évtized rengeteg tudásból, tapasztalatból és közös küzdelemből állt össze – nagyon...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás