Nemek közti egyenlőtlenségek az érdekvédelemben - képzés a Közélet Iskolájában

Fotó: Várady István
from Közélet Iskolája on Picasa

A képzés során arról fogunk tanulni, hogy hogyan jelennek meg a nemek közti egyenlőtlenségek a civil szférában, a politikai aktivizmusban, illetve a közösségi munka más formáiban, milyen mechanizmusok akadályozzák a nők politikai aktivitását. A tréning fő célja az, hogy a résztvevők képessé váljanak arra, hogy a saját munkájukban fel tudjanak lépni a nemi egyenlőtlenségekkel szemben és így olyan szervezeteket vagy programokat tudjanak létrehozni és működtetni, amelyekben a nemek közti igazságosság érvényesül. A tréning szerves részét fogják képezni a résztvevők saját tapasztalatai és a változtatás lehetőségei. Emellett a társadalmi hátrányok halmozódása (pl. fogyatékos vagy roma nők nehézségei) is központi témája lesz a program egészének. 

A képzésre elsősorban aktivistákat, közösségszervezőket, szociális munkásokat, oktatókat és civil szervezetek munkatársait várjuk; és különösen biztatjuk a hátrányos helyzetű (pl. szegénységben élő, roma, fogyatékos, LMBT*) érdeklődőket a jelentkezésre! Emellett hiszünk abban, hogy a férfiaknak is kulcsszerepe van a nemek közti igazságos viszonyok kivívásában, ezért nagyon bátorítunk minden férfi érdeklődőt a jelentkezésre és a részvételre.  

Mikor? 2016. május 27-29. (pénteken 17.00-20.00, szombaton és vasárnap 10.00-18.00 óra között) 

Hol? Auróra közösségi központ, Budapest 8. ker. Auróra utca 11. 

A képzés idejére kávét, teát, rágcsálnivalót, szombaton és vasárnap meleg ebédet biztosítunk, valamint szükség esetén játszóházat a résztvevők gyerekei számára. 

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 20.000 Ft/fő részvételi díjat, akkor hozzájárulsz ahhoz, hogy hátrányos helyzetű emberek is részt vehessenek a képzésen, és programjaink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek! 

Minden résztvevő utazási költségét megtérítjük (Budapestre és a Budapesten belüli tömegközlekedésre is), aki ezt az igényét előre jelzi. Minden esetben a legolcsóbb utazási formát tudjuk csak támogatni. Ha valamelyik résztvevőnek olcsóbb szállást foglalni, mint utazást fizetni, azt is térítjük. 

Jelentkezés e-mailben a honlapon található jelentkezési lap kitöltésével

Meghosszabbított jelentkezési határidő: 2016. május 23. (hétfő) 20 óra 

További információ: Dósa Mariann (70  509 8510), kozeletiskolaja@gmail.com, www.kozeletiskolaja.hu  

Fotó: Várady István

Beszámoló a Nemi szerepek és nemek közötti egyenlőtlenségek 1. képzésről