Online kurzus! Nemi szerepek és egyenlőtlenségek

IMG_6480
from közéletiskolája on Flickr

A nemi szerepelvárások és a nemek közötti egyenlőtlenségek mindenütt megjelennek és mindenkire hatással vannak. Korlátozzák a viselkedésünket, önkifejezésünket és az álmainkat is. Ahhoz, hogy meg tudjuk változtatni ezt a mélyen rögzült munkamegosztást és szokásrendszert, először alaposan meg kell értenünk a hozzá kapcsolódó társadalmi folyamatok működését.

Csatlakozz hozzánk egy kilenc napos folyamatra és gondolkodjunk közösen ilyen kérdésekről:   

-          Hogyan lesznek biológiai különbségekből társadalmi egyenlőtlenségek? És mit lehet tenni a változásért?

-          Mi az a jóindulatú szexizmus vagy az üvegplafon?

-          Miért nem marad otthon a több apuka a gyerekével? Miért csak 11% a női képviselők aránya?

-          A jelenlegi járványhelyzet hogyan hat különbözően a férfiakra és nőkre?

Miért vegyél részt?

-          Bevezetés a témába és könnyen érthető tananyag

-          Interaktív, változatos módszerek

-          Sokszínű, befogadó és tenni akaró csoport

Kiket várunk? Olyan önkénteseket, aktivistákat vagy a közösségi munka iránt érdeklődő embereket várunk, akik a társadalmi igazságosságért tesznek és munkájukban fel tudják használni  a nemi egyenlőséggel kapcsolatos tudást. 

A kurzus felépítése: A kurzus április 19-től április 27-ig tart. Az időszak alatt fix időpontban lesz két videóchates alkalom, amihez szüksége lesz a résztvevőknek kamerával és mikrofonnal ellátott telefonra vagy számítógépre. Csak akkor jelentkezz, ha részt tudsz venni ezeken az alábbi időpontban: 2020 április 19. (vasárnap) 15-17 óra és április 27. (hétfő) 17-19 óra. 

A beszélgetések között minden nap a résztvevők feladatokat fognak kapni pl. olvasmány, rövid írás, kommentelés, videó megnézése, csoportmunka. A kurzus becsült tanulási ideje kb. 8-12 óra. Akkor jelentkezz a megadott jelentkezési lapon, ha ennyi időt rá tudsz szánni a tanulásra. Mi ígérjük, hogy változatos feladatokat adunk és jó közösséget biztosítunk :)   

Jelentkezés és további információ az itt található űrlapon 2019. április 13-ig. Kattints ide a jelentkezéhez!

Facebook esemény:https://www.facebook.com/events/489046235298973/ 

A részletekről a bekerült jelentkezők emailben fognak értesítést kapni.

A képzést tartják:

Baski Márti: 2019 nyarán szerezte mesterdiplomáját az ELTE-Tátk Társadalmi Nemek Tanulmánya szakán. Azóta a Lépjünk, hogy Léphessenek! Közhasznú Egyesület munkatársa, mely szervezet a sérült gyermeket nevelő családok életének akadálymentesítésével, köztük az otthonápoló nők érdekképviseletével foglalkozik.

Vujovits Júlia: Szociológus és társadalmi nemek szakértő, a Közélet Iskolája képzője és kommunikációsa. Több mint öt éve foglalkozik demokratikus oktatással és társadalmi kérdések közérthető tanításával a Demokratikus Ifjúságért Alapítványban.

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 20.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek.  

Kapcsolat:www.kozeletiskolaja.hu, kozeletiskolaja@gmail.com, 06207794977