Részvételi akciókutatás – online képzés a Közélet Iskolájában

IMG_5251
from közéletiskolája on Flickr

Hogyan idézhet elő a kutatás valós társadalmi változást? Miként válhatnak kutatóvá olyan emberek, akik sosem jártak egyetemre? Hogyan működik a közösségi alapú kutatás?

Ezen az online képzésen a résztvevők megismerkedhetnek a részvételi akciókutatás (RAK) elméleti és gyakorlati alapjaival, és valós példákat láthatnak arra, hogy ez a módszer hogyan használható társadalmi problémák megoldására, és miként járulhat hozzá ahhoz, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok tagjai felismerjék az őket érintő rendszerszintű elnyomás okait, és képesek legyenek kiállni magukért. Az képzés végére a résztvevők kidolgozzák kutatási tervüket, melyet akár kiindulópontként használhatnak egy kutatás megvalósításához is.

Tudj meg többet a módszerről ide kattintva! 

Miért vegyél részt?

- Gyakorlatban tapasztalt képzők

- Interaktív, változatos módszerek

- Sokszínű, befogadó és tenni akaró csoport

  Nagyon sok tanulságot hozott nekem a képzés: az átadott tudás, maguk a módszerek és a meghívott vendégek is nagyon inspirálóak voltak. Visszaállította a kutatásba vetett hitem!” – egy korábbi résztvevő

Kiket várunk? Olyan önkénteseket, aktivistákat, civil szervezeti dolgozókat, kutatókat, valamint kutatás iránt érdeklődő embereket várunk, akik a kutatást társadalmi változás eléréséhez szeretnék használni.

   Mikor?

- November 14. (szombat) 9-13 óra

- November 15. (vasárnap) 9-13 óra

- November 23. (hétfő) 18-20 óra

Hol? Online Zoom találkozókon tartjuk a képzést, amihez szüksége lesz a résztvevőknek kamerával és mikrofonnal ellátott telefonra vagy számítógépre.

Jelentkezés és további információ ide kattintva a jelentkezési lap kitöltésével október 29-ig!

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 15.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek.

A képzést tartják

Udvarhelyi Tessza, kulturális antropológus és környezetpszichológus, a Közélet Iskolája alapítója. Aktivista és érdekvédelmi tapasztalatait A Város Mindenkié csoportban szerezte, közel 20 éve dolgozik civil szervezetekkel és társadalmi mozgalmakkal, mélyen elkötelezett a társadalmi igazságosság mellett.

Molnár Zóra, szociálpszichológus és közösségszervező, a Közélet Iskolája részvételi akciókutatás koordinátora. Aktivista tapasztalatai az Önállóan lakni-közösségben élni csoporthoz kötődnek.

Kapcsolat és további képzések: www.kozeletiskolaja.hu, kozeletiskolaja@gmail.com, 06306320407