Stratégiai tervezés – online képzés a Közélet Iskolájában

IMG_8012
from közéletiskolája on Flickr

„Kedv, szokás és forrás” – ez a három dolog, ami gyakran útját állja egy szervezetben a stratégiai működésnek, azaz annak, hogy a csoport fenntartható módon dolgozzon a közös célért.

A rendszeres stratégiai tervezés abban segít, hogy célirányosan működjön egy szervezet, valódi társadalmi hatást érjen el, ledobja az kiüresedett, már terhes szokásokat, fejlődjön és sikereket érjen el a csoport. Mindez segít abban is, hogy a tagok motiváltak maradjanak.

Az online képzésen ilyen kérdésekre keresünk válaszokat:

-Hogyan alkossunk szervezeti stratégiát?

-Mik lehetnek az átlátható és hatékony működés akadályai?

-Milyen jelentősége van a társadalmi víziónak a tagok számára?

-Hogyan lehet a szervezet hosszú távú céljait követni a gyakorlatban?

-Hogyan építsd be a rendszeres közös tervezést a csoportod életébe?

Kiket várunk?

Erre a képzésünkre érdekvédő szervezetek, önszerveződő közösségek és társadalmi mozgalmak képviselőit várjuk, akik szeretnék, ha a szervezetüknek lenne világos víziója rövid, közép és hosszú távú céljairól,kidolgozott stratégiája ezeknek a céloknak az eléréséhez, és szeretnék beépíteni a rendszeres stratégiai tervezést a szervezetük életébe.Előnyben részesülnek azok, akik maguk is valamely hátrányos helyzetű csoport tagjai, illetve ha egy szervezetet többen képviselnek a képzésen.

Minden csoportból 2 ember jelentkezését várjuk, mert párban sokkal eredményesebben lehet szervezeti stratégiát alkotni, mintha csak egyvalaki képviselné a szerveződést.

Miért gyere el?

-Gyakorlati képzés, ahol már a tanulás során tudod fejleszteni a csoportod stratégiáját és megoldásokat találni a szervezeti problémákra.

-Sokszínű és támogató csoport, akik hasonló helyzetben vannak, így egymást segítve terveznek és tanulnak

-Tapasztalt képzők, akiktől személyre szabott segítséget és visszajelzést kapsz

„Térj vissza az alapokhoz, hogy előrébb juss! Elengedhetetlen minden civil szervezetnek.” – korábbi résztvevő

Hol?

A járványhelyzet miatt online Zoom találkozókon tartjuk a képzést, amihez a résztvevőknek szüksége lesz kamerával és mikrofonnal ellátott telefonra vagy számítógépre és stabil internetkapcsolatra.

Mikor?

-Február 6. (szombat) 10-13 óra

-Február 7. (vasárnap) 10-13 óra

-Február 13. (szombat) 10-13 óra

-Február 14. (vasárnap) 10-13 óra

Kérjük, csak akkor jelentkezz, ha az összes alkalmon részt tudsz venni!

Facebook esemény: www.facebook.com/events/500076667626195/

Jelentkezés az alábbi linken 2021. január 23-ig vagy az oldal alján található űrlapon: https://forms.gle/m3Na2sZUg6JwUZUf6

A képzést tartják:

Fernengel Ági: Szociológus, a Közélet Iskolája szakmai vezetője és képzője. Kritikai társadalomelmélettel, és állampolgári és politikai oktatással foglalkozik. A Deviszont Közösségi Tér társalapítója, ami újszerű állampolgári oktatási és kritikai pedagógiai program szakközépiskolásoknak.

Udvarhelyi Tessza: Kulturális antropológus és környezetpszichológus, a Közélet Iskolája alapítója. Aktivista és érdekvédelmi tapasztalatait A Város Mindenkié csoportban szerezte, közel 20 éve dolgozik civil szervezetekkel és társadalmi mozgalmakkal, mélyen elkötelezett a társadalmi igazságosság mellett.

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 20.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek.

Kapcsolat: www.kozeletiskolaja.hukozeletiskolaja@gmail.com, 0620 550 1561

_________________________________________________________

Ez a képzés a SZERVEZŐDÉS ALAPJAI sorozat része. Önmagában is hasznos, de elvégezheted mellé az alábbi képzéseinket is, hogy mesterszervező legyél.

-Az elnyomás arcai képzés a társadalmi egyenlőtlenségekről (2021 ősz)

-Hogyan szervezzünk csoport? (2021 ősz)

-Állj ki magadért és másokért! érdekvédelmi képzés (2021 ősz)

Jelentkezési lap: