Tettek ideje műhely a Fűtött utcán

Fotó: Csécsei Ilona
from Közélet Iskolája on Picasa

A Tettek ideje kiállítás 2016 márciusában nyílt meg a Dankó utcában található Fűtött utca nevű éjjeli menedékhelyen és ide vártuk az érdeklődőket egy kellemes hangvételű beszélgetésre.

Bemutattuk a 11 darab kutatási anyagot, amit a molinókon foglaltunk össze, azokat amiket a XX. század általunk fontosnak és kiemelkedőnek tartott Budapesti  lakhatási mozgalmakról készítettünk.  Az aktív kutatóink egyesével mutatták be az általuk feltárt és feltérképezett lakhatási mozgalmakat, mint a: Kalákák, Barlanglakások, 1956-os lakásfoglalások stb.

A kiállításunk célja, hogy felkeltsük az emberekben az aktivitást, hogy habár néha a helyzetük kilátástalannak látszó mégis a mai gazdasági és társadalmi és politikai helyzetben is lehet megoldást találni a lakhatási problémákra, amennyiben több aktívan résztvevő ember is tesz a közös jó célért erőfeszítéseket.

Az emberek lelkesen kérdeztek és meséltek az életüket legjobban foglalkoztató dolgokról. Beszéltek az őket legjobban foglalkoztató kérdésekről és lelkesen olvasták a molinókat, amiken az ő sorsukhoz hasonló emberek bátor csoportja, szembe mert szállni a hatalommal, hogy a lakhatási helyzetüket jobbá tegyék.

Wittmann Nándor Zsolt

Fotó: Csécsei Ilona