Velünk beszélj, ne rólunk!

Fotó: Csoszó Gabriella
from A Város Mindenkié on Picasa

Jelölj te is hátrányos helyzetű aktivistákat és érdekvédőket!

A Közélet Iskolája és a Napvilág Kiadó közös kötet kiadására vállalkozik, melynek célja, hogy a szélesebb nyilvánosság számára is bemutasson olyan embereket, akik életük során megtapasztalták az elnyomást és kirekesztést és éppen annak érdekében végeznek közéleti, aktivista vagy érdekvédő szerepet, hogy megszüntessék az igazságtalan társadalmi körülményeket.

A készülő könyv egyrészt inspirációként kíván szolgálni azok számára, akik hátrányt szenvednek a magyar társadalomban és modellt kíván mutatni arra, hogy a legnehezebb körülmények között élő emberek is képesek jogaikkal aktívan élő, másokért is cselekvő állampolgárokként élni. Másrészt azok számára is pozitív példát kíván mutatni, akik nem tapasztaltak meg elnyomást vagy kirekesztést és ezért nehezen tudják elképzelni, hogy hátrányos helyzetű emberek közösségi vezetőkké váljanak.

A kötetben összesen 10 portré fog szerepelni, többek között hajléktalan, LMBTQ, szegénységben élő, fogyatékkal élő, roma, bevándorló és közmunkás tapasztalattal rendelkező aktivistákkal. A szöveges portrékat Csoszó Gabriella képei fogják illusztrálni.

Azért hogy a portrék tükrözzék a magyarországi aktivista-érdekvédő közösség sokszínűségét, nyilvános pályázatot hirdetünk!

Ha ismersz olyan hátrányos helyzetben élő embert, aki érdekvédelmi, közösségszervező, vagy egyéb közéleti munkát végez a hozzá hasonló helyzetben élők körében, küldd el jelölésedet az itt elérhető jelölő lapon.

Jelölési határidő: augusztus 30.

További információ:

www.kozeletiskolaja.hu, kozeletiskolaja@gmail.com, 06 20 381 8996 (Udvarhelyi Tessza)