Velünk beszélj, ne rólunk! Könyvbemutató az Aurórában

Gyere és ünnepeld velünk a nehéz körülmények között is bátor aktivistákat és érdekvédőket!

Mikor? 2016. július 21. csütörtök 18h
Hol? Auróra közösségi ház (Budapest VIII. ker. Auróra utca 11.)

A *Velünk beszélj, ne rólunk! Hátrányokkal induló aktivisták beszélnek életükről és munkájukról* című könyv célja, hogy olyan embereket mutasson be, akik annak ellenére – vagy éppen azért –, hogy megtapasztalták az elnyomást és kirekesztettséget, közéleti, aktivista vagy érdekvédő szerepet vállaltak és vállalnak.

A könyv inspirációként kíván szolgálni azok számára, akik nehéz körülmények között élnek vagy valamilyen hátrányt szenvednek a magyar társadalomban, és modellt kíván mutatni arra, hogy hogyan képesek a legnehezebb körülmények között élő emberek is teljes jogú, másokért aktívan cselekvő állampolgárként élni. Mindenkiben ott szunnyad az érdekvédő, csak merni kell előcsalogatni magunkból!

A kötet azoknak is szól, akik bár maguk nem tapasztaltak meg elnyomást vagy kirekesztettséget, és akár még részt is vesznek a közéletben, nehezen tudják elképzelni, hogy hátrányos helyzetű emberek közösségi vezetőkké váljanak.

A kötetben tizenöt portré olvasható olyan aktivistákról és érdekvédőkről, akik saját hátrányaikból kovácsoltak erőt. Ők mind egy igazságosabb társadalomért dolgoznak, és azért, hogy a hozzájuk hasonló emberek helyzete javuljon.

A kötet szereplői:

Balog Gyula
Bandor Bea
Csécsei Ilona
Csonka József
Erdős Jánosné Csurika
Fekete Gy. Viktor
Kalányos Zsolt
Mussa Kilam
Kiss Csaba
Lakatosné Zsefle Zsuzsanna
Márkus József
Márton Gábor Csaba
Nagy Szilvia
Oravecz Lizanka
Velenczei Ágnes

A kötet szerkesztői: Dósa Mariann és Udvarhelyi Tessza
A kötetben szereplő fotókat Csoszó Gabriella készítette.
Kiadó: Közélet Iskolája és Napvilág Kiadó

Kapcsolat: 06 20 381 8996 (Udvarhelyi Tessza), közeletiskolaja@gmail.com

A könyv kapható a nagyobb könyvesboltokban és a bemutatón is. Ha a bemutatón vásárolsz egy példányt, a Közélet Iskolája munkáját támogatod vele!

A könyv online is megvásárolható itt: http://napvilagkiado.eu/webaruhaz/shop.product_details/1-ujdonsagaink/flypage.tpl/907-veluenk-beszelj-ne-rolunk/